--.-° --% 0мм

Юрій Вілкул: Діти у Кривому Розі мають можливість розвиватися і творчо й фізично - у наших позашкільних закладах та спортивних школах в офлайн режимі займається понад 9 тисяч дітей. Всі заняття проходять із суворим дотриманням правил безпеки

15:42, 2 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі з 12 січня 2023 року в 30 центрах дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ), центрах туризму та краєзнавства, станціях юних техніків і натуралістів, клубах юних моряків і авіаторів та 10 дитячо-юнацьких спортивних школах (ДЮСШ) відновлено заняття в офлайн режимі. В.о. міського голови Юрій Вілкул провів нараду щодо організації освітнього процесу в одному із позашкільних закладів Саксаганського району.

«Кривий Ріг залишається одним із небагатьох міст Дніпропетровщини, яке, навіть у непростий для країни час, продовжує підтримувати педагогів та вихованців закладів позашкільної освіти. Ми докладаємо чимало зусиль, щоб юні криворіжці мали змогу займатися улюбленою справою. У ДЮСШ на офлайн заняття вийшли понад 2 тис дітей. У закладах культури, музичних школах, гуртках та секціях Палаців культури, художніх школах та інших – понад 7 тис дітей. Повторюю вкотре - безпека людей для нас найголовніше! Зважаючи на те, що у переважної більшості закладів позашкільної освіти відсутні укриття, заняття проходять на базах шкіл, де вони є. Коли лунає сигнал «Повітряна тривога» вихованці разом із педагогами одразу переходять до них. І це  обов’язкова вимога!», - зазначив Юрій Вілкул.

У Саксаганському районі працює дві дитячо-юнацькі школи та чотири заклади позашкільної освіти. Один із закладів ЦДЮТ «Сонях», який не має власного укриття, проводить офлайн зайняття у гімназії, яка розташована поряд і обладнана тимчасовим укриттям на 200 чоловік.

«Ми всі сумували за традиційними заняттями, за дитячим гомоном та сміхом, тому вихід на офлайн для нас - справжнє свято. У нашому закладі працюють гуртки художньо-естетичного, декоративно-вжиткового, гуманітарного, спортивного, еколого-натуралістичного та інших напрямів. У нас навчається понад 1200 дітей. Але будівля нашого центру не має укриття, тому заняття 7 гуртків ми організували на базі Криворізької гімназії, де є укриття. Зараз наші педагоги вміло адаптують заняття до умов сьогодення, пропонують вихованцям майстер-класи, вікторини, віртуальні подорожі, екскурсії, мультимедійні презентації, здійснення проєктної та дослідницької діяльності, докладають усіх зусиль для організації різноманітних активностей для дітей. Результатом нашої роботи є здобутки вихованців - це перемоги у конкурсах, фестивалях змаганнях різних рівнів. Ми дуже чекаємо, коли закінчиться війна й ми зможемо повернутися у свої рідні стіни та продовжувати займатися улюбленою справою у звичайному режимі»,- сказала Марина Конєва, директор центру «Сонях».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0