--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 31 січня

21:01, 31 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Генштабу ЗСУ, окупанти продовжують терор мирного населення на правому березі Дніпра. Загарбники завдали обстрілів з РСЗВ, ствольної артилерії та мінометів по 17 населеним пунктам Херсонської області зокрема: Золота Балка, Берислав, Веселе, Миколаївка та місту Херсон. Є жертви серед цивільного населення. Ворог активізував діяльність своїх диверсійно-розвідувальних груп у районі островів у гирлі Дніпра. За останню добу наші війська знищили як мінімум п’ять легкомоторних човнів із такими групами противника.

-  За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, у населеному пункті Таврійське Скадовського району Херсонської області, в приміщені дитячого садочка окупанти розгорнули “польовий шпиталь”, він переповнений важкопораненими загарбниками. А в місцевих школах населених пунктів Каховського району окупанти забороняють школярам навчатись онлайн за українською програмою. Місцеві викладачі відмовляються навчати дітей за російською програмою, через це окупанти погрожують примусово вивозити дітей вглиб тимчасово зайнятої Херсонщини, а також до росії.

-  У Нікопольському районі нашої області окупанти також продовжують терор мирного населення - зі ствольної артилерії вночі обстріляли с. Вищетарасівка Мирівської громади. Пошкоджено 3 приватні житлові будинки, 2 господарчі споруди та ЛЕП. А вдень обстріляли с. Добра Надія Марганецької громади. Там пошкоджено  будівлю приватного підприємств та ЛЕП. Скрізь без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.

-  У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони міста.

-  За даними ДТЕК, сьогодні на Дніпропетровщину виділили ліміти трохи більше, ніж останніми днями, але все одно – це навіть менше, ніж 58% від норми. Тому у всій Дніпропетровській області, а відповідно й у Кривому Розі, продовжують діяти стабілізаційні відключення, без аварійних. Електротранспорт міста працює згідно з виділеними лімітами – це близько 40% рухомого складу. Також працює 21 комунальний автобус. Вуличне освітлення, як і раніше, за вимогами енергетиків, у місті не працює.

-  Попри всі складнощі, місто живе. Разом із постійною підтримкою наших військових підтримуємо і наші екстрені служби. Сьогодні передали пожежно-рятувальному загону сучасну спецмашину IVECO, призначену для  ліквідації пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт. Це вже 27-й автомобіль, який з початку війни Рада оборони міста передала криворізьким рятувальникам. Крім спецтехніки співробітники ДСНС Кривого Рогу вже отримали більше 100 бронежилетів, 30 комплектів бойового пожежного одягу, 50 кевларових касок, паливо та багато іншого.

У цій страшній війні кожний тримає свій фронт. Наші мужні рятувальники одними з перших приймають на себе удар у боротьбі із наслідками підлих ракетних атак. А Криворізький піротехнічний підрозділ, на якого покладено багато завдань, зокрема, по розмінуванню не лише Криворізького району, але й звільнених районів Херсонської області, вже розмінував незліченну кількість ворожих боєприпасів. Тільки на території нашої області понад 4000 – це і міни, і частини ворожих ракет, і реактивні снаряди, і касетні елементи.

-  Та про наші мирні перемоги. На Міжнародному турнірі із плавання у Люксембурзі, плавець з Кривого Рогу Денис Кесіль виборов «золото» та дві «бронзи». Вітаю спортсмена, його батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых