--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 27 січня

20:27, 27 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

- Ситуація на нашому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Генштабу ЗСУ, загарбники знову обстріляли Херсон та низку населених пунктів на правому березі Дніпра.

- Окупанти продовжують терор мирного населення у Нікопольському районі нашої області - з «Градів» чотири рази обстріляли село Вищетарасівка Мирівської громади. Пошкоджено приватні будинки, магазин, три газопроводи та три ЛЕП. Слава Богу, без втрат.
У Криворізькому районі обстрілів не було.

- У Кривому Розі ситуація контролюється Радою оборони міста. Забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. За даними ДТЕК, сьогодні на Дніпропетровщину виділили ліміти на 1200 МВт вдень та 1208 МВт вночі, це приблизно половина від норми. Тому використовуються стабілізаційні відключення, але, у разі перевищення лімітів, можуть застосовуватися і аварійні. Електротранспорт працює згідно з лімітами, які надали енергетики – 10 одиниць швидкісного трамваю, 11 міського трамваю та 42 тролейбуси. Працює 21 комунальний автобус. Вуличне освітлення, як і раніше, у місті не працює – це вимоги енергетиків.

- Дорогі земляки, сьогодні весь світ вшановує пам'ять жертв Голокосту. Під час Другої світової війни на українських землях загинуло близько 6 млн цивільних осіб, з яких близько 900 тис євреїв. Жахливою раною для нашої країни і досі є «Чорногорська трагедія» – розстріл 7 тис євреїв в районі житломасива Чорногорка, на шахті №5 та «Південна». Я нагадаю, що держава Ізраїль зробила все, щоб ті, хто був винний у жахливих злочинах, понесли покарання. На пошук деяких злочинців пішли десятиліття, але їм все одно не вдалося втекти від відповідальності.

Я впевнений, що так має буди і з тими російськими злочинцями, які зараз стріляють по українським пологовим будинкам та лікарням, які обстрілюють колони біженців, які б’ють дронами, ракетами та артилерією по нашим мирним містам та селам. Покарання цих злочинців - це справа честі для України і для всього цивілізованого світу. Мають бути покарані не тільки ті, хто безпосередньо стріляє в українців, а й ті, хто розробляв людиноненависницьку теорію звірячого нападу на нашу країну і ті, хто дає команди.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0