--.-° --% 0мм

Важливо! російські ЗМІ поширюють брехню, що танки Abrams та Leopard 2 «загрожують здоров’ю українців»

19:42, 27 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Центр стратегічних комунікацій.

Пропагандисти, які роками підбурювали росіян до геноциду українців, зненацька почали «турбуватися» про здоровʼя останніх. Прокремлівські ЗМІ поширюють новини, ніби танки Abrams і Leopard 2 провокують захворювання.

Постачання західних танків Abrams і Leopard 2 Києву становить загрозу здоров’ю мирних жителів через снаряди зі збідненим ураном: вони заражають місцевість і викликають спалахи онкозахворювань, – цитують фейкомети доктора військових наук сівкова.

Насправді, як зазначили журналісти фактчекінгового проєкту StopFake, багато міжнародних організацій, зокрема, МАГАТЕ та Агентство ООН з навколишнього середовища, у своїх дослідженнях дійшли висновку, що докази ризику для довкілля та здоров’я від потенційного поширення збідненого урану відсутні.

Радіаційне опромінення від збідненого урану дуже низьке порівняно з природною радіацією.

До того ж, боєприпаси зі збідненим ураном вже масово застосовувалися у воєнних конфліктах, зокрема, у другій і третій війнах у Перській затоці. Після цього солдатів обстежували на предмет можливих наслідків застосування збідненого урану – кількість випадків різних видів раку помітно не збільшилася.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0