--.-° --% 0мм

На прилавках українських магазинів з'явився небезпечний смаколик

14:57, 26 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувалось з Польщі до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021) виявлено високий вміст акриламіду. 


Держпродспоживслужба попереджає про необхідність вилучити  зданий товар з обігу. "Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь", – йдеться у повідомленні.  

У разі виявлення такого печива в магазинах Дніпропетровщини, необхідно звернутись до Держпродмпоживслужби Дніпропетровської області.

Акриламід – органічна сполука, що проявляє сильні нейротоксичні властивості. Ознаки отруєння проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів. 

Основні симптоми: посилене потовиділення на руках і ногах, оніміння або навіть параліч кінцівок. Контакт акриламіду із очима спричиняє ураження конюктиви, пошкодження рогівки ока. Вдихання пари або пилу може призвести після прихованого періоду до серйозного ураження нервової системи.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых