--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 23 січня

20:55, 23 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем ЗСУ. За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог продовжує обстріли мирних громад Херсонської області на правому березі Дніпра. Противник також продовжує терор мирних громад і у Нікопольському районі нашої області. Вночі окупанти з РСЗВ «Град» та «Ураган» здійснили 2 обстріли Мирівської та Марганецької громад. Слава Богу, без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.

-  За інформацією Сил оборони таврійського напрямку ворог продовжує зазнавати втрат. У лікарню Нової Каховки щоденно прибувають вантажні та легкові автомобілі з пораненими окупантами. Міська лікарня Дніпрорудного Запорізької області теж переповнена пораненими. Тільки за останній час до медзакладу доставлено близько 150 загарбників. Водночас більшість персоналу лікарні відмовилися співпрацювати з окупантами, тому медиків направляють з російської федерації. Також, за повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська зірвали спробу висадки ДРГ противника на один з островів поблизу Херсона. Знищено катер, який окупанти облаштували для військових цілей. Втрати ворога уточнюються.

-  У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони міста. 

-  За інформацією від Укренерго, споживання електроенергії сьогодні збільшилось через початок робочого тижня та зниження температури по всій Україні. У зв’язку з цим зріс і дефіцит потужності. Тому у багатьох областях, у тому числі у нашій області, а відповідно й у Кривому Розі - застосовуються аварійні відключення. Енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб’єктах.  Енергетики постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів. Однак після кожної наступної атаки по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим та триває довше. А отже продовжуємо вдома тримати запаси води, ліків, заряджені телефони, ліхтарики та пауербанки.

-  Незважаючи на аварійні та стабілізаційні відключення міські теплопідприємства, водоканал та інші критично важливі служби продовжують працювати. У тому числі завдяки раніше проведеній нами роботі із закупівлі та встановлення генераторів. Це дозволяє стабілізувати ситуацію при відключеннях та значно швидше виходити на штатний режим після подачі електроенергії. В обмеженому режимі, але продовжує працювати міський електротранспорт. Вуличне освітлення, як і в останні дні, у місті не працює – це вимоги енергетиків.

-  Для зручності криворіжців в місті відкрито й функціонує понад 110 Пунктів Незламності та пунктів обігріву, 40 Пунктів Незламності обладнано системами супутникового інтернету «Старлінк». Вони працюють цілодобово, у разі необхідності туди можна прийти та підзарядити телефони, ноутбуки, пауербанки, там де є інтернет – скористатися ним, випити чаю. За минулий тиждень Пункти Незламності відвідали понад 2860 криворіжців.

-  Та про інші теми, які на слуху серед мешканців міста. Багато хто вночі бачив промені світла в небі, які криворізькі телеграм-канали охрестили як «лазерне шоу». Відповідаю на це запитання. Це ми купили нові потужні прожектори для системи боротьби із "мопедами" - ворожими дронами. Тому хвилюватись через те світло не потрібно.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашого Президента! Та ще раз скажу: не питайте, коли закінчиться війна. Запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра. Разом – переможемо!
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0