--.-° --% 0мм

Як криворіжцям отримати виплату у 6 тисяч гривень та куди потрібно звертатися

14:31, 22 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Постраждалі внаслідок повномасштабної війни знову мають право отримати грошову допомогу від ООН у розмірі 6600 гривень. Це стосується мешканців кількох областей.

Агентство ООН у справах біженців в Україні продовжує надавати фінансову допомогу найбільш вразливим категоріям українців.

Отримувати допомогу можуть не лише переселенці, а й усі ті, хто постраждав через війну та відповідає певним критеріям уразливості.

Серед головних критеріїв, за якими визначатимуть пріоритетність надання виплат, є:

  •      ВПО, які перемістилися після 24.02.22 та мають вразливості з Переліку нижче;
  •      особи, які не переміщалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких сферах: Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська; та мають уразливості з Переліку нижче;
  •      люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення в іншу область/країна через воєнні дії від 24 лютого 2022 р. та мають уразливості з Переліку нижче.

Також існує низка деяких вимог, зокрема, людина, яка претендує на виплати, не повинна вже отримувати допомогу від міжнародних організацій та мати дохід понад 5400 гривень на особу.

Люди з наведеного нижче переліку можуть подати заявку на грошову допомогу:

  •      сім'я, яка має лише одного з батьків (або батько, або матір) з одним або декількома дітьми віком до 18 років або зі старими (55 років і старше).
  •      сім'я, яку очолює одна одинока/ кілька одиноких людей похилого віку (55 років і старше) або похилого віку з однією дитиною або декількома дітьми віком до 18 років.
  •      сім'ї з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме такі, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Список не обмежується лише цими критеріями особливих потреб.
  •      прийомні сім'ї, які займаються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (необхідне документальне підтвердження).

Де криворіжцям подати заявку на виплати від ООН? У Кривому Розі працює пункт реєстрації та мобільні виїзні пункти. Адреса пункту реєстрації: м. Кривий Ріг, проспект Миру, 28, за зупинкою "1-а міська лікарня", телефон: +38 (068) 473-96-19. Графік роботи: з понеділка до п'ятниці, з 09:00 до 18:00.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0