--.-° --% 0мм

Затримання заступника міністра розвитку громад через розкрадання коштів: подробиці від НАБУ та САП

13:47, 22 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підтвердили, що викрили на отриманні хабаря в 400 тисяч доларів заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це повідомляють НАБУ та САП.

НАБУ і САП не називають імені та прізвища, проте вчора в Міністерстві інфраструктури підтвердили інформацію журналістів про затримання через розкрадання бюджетних коштів Василя Лозинського. Він був першим заступником і деякий час виконував обов’язки міністра розвитку громад та територій.

За даними правоохоронців, влітку 2022 року Кабінет Міністрів виділив 1,68 мільярда гривень на відновлення об’єктів критичної інфраструктури та забезпечення громадян у зимовий період світлом, теплом і водопостачанням.

Однак, як встановило слідство, низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів.

Посадовці у змові з групою посередників забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною вартістю з наперед визначеними підприємцями. Натомість підприємці мали передати посадовцям за «перемогу» в тендерах 280 мільйонів гривень, які становили різницю між реальною та закупною вартістю послуг.

Під час обшуків в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тисяч гривень і 38,7 тисячі доларів.

Попередньо дії затриманого кваліфікували за ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 191 КК України.

Перша стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Покарання відповідно до санкції другої статті передбачає позбавлення волі від семи до дванадцяти років.

За обома статтями також передбачене позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскація майна.

Міністерство інфраструктури вже оголосило, що Лозинський буде звільнений із посади.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0