--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 21 січня

19:36, 21 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

Ситуація в Кривому Розі контролюється Радою оборони міста. Працюють всі комунальні підприємства, установи соціальної та медичної сфери. Зазначу, що ситуація по ковіду стабільна, зростання немає - 119 пацієнтів лікують коронавірусну інфекцію. Їм надається необхідна медична допомога. У зв’язку з перепадом температур та сезонним перебігом хвороб є певне зростання на захворювання респіраторною інфекцією, перш за все серед дітей, та грипом. Показники нижче епідеміологічного порогу, але все одно лікарі радять вакцинуватись, зокрема, від грипу. Вакцини в місті є. Власне, я вакцинувався. Я про це сьогодні говорю, тому що проводив на цю тему нараду.

Укренерго відносно стабілізувало ситуацію в країні і сьогодні у нас були застосовані графіки відключень «4 через 4». Тобто 4 години напруга є, 4 години відсутня. Якщо не буде форс-мажорів та громадяни будуть економно використовувати електроенергію, то маємо надію, що аналогічна ситуація буде і завтра.
В рамках доведених лімітів в місті сьогодні та завтра не буде вмикатися, на жаль, зовнішнє освітлення. 
Пасажирський електричний транспорт працює стабільно, але також у відповідності до лімітів. Це приблизно на рівні 30% трамваїв та 60% тролейбусів. Комунальні автобуси працюють на 100%.
Незважаючи на графіки відключень, підприємства критичної інфраструктура міста, а саме – теплопостачання, водопостачання та водовідведення працюють без аварійностей.

Про військові питання. Ситуація на нашому напрямку фронту знаходиться під контролем Збройних Сил України. За інформацією Генштабу, орки продовжують обстрілювати з усього спектру артилерії населені пункти на правому березі Дніпра – Садове, Тягинку, Козацьке, місто Херсон та інші громади Херсонщини. Авіація Сил оборони протягом доби завдала низку ударів по районам зосередження ворога. Наша артилерія також активно відпрацьовувала по позиціям загарбників.

Зупинюся ще раз на небезпеці від мін та боєприпасів, які після себе залишили окупанти. Причому в багатьох випадках орки їх залишили навмисно. Наші сапери та працівники ДСНС вже ліквідували тисячі таких смертельних боєприпасів навколо Кривого Рогу в південному напрямку. Розмінування триває, але прошу Вас бути уважними. У селі Архангельське Високопільської громади Херсонщини, що поруч з Широківською громадою, на російській міні підірвався 26-річний чоловік. Він натрапив на міну на узбіччі дороги. Йому відірвало праву стопу. Він живий, але знаходиться в лікарні. Треба бути дуже уважними зараз.

У Нікопольському районі окупанти з важкої артилерії обстріляли с. Вищетарасівка Мирівської громади. Є руйнування, але без втрат. Зараз в районі триває обстріл, ситуація уточнюється.
В Криворізькому районі обстрілів не було.

І про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України з вільної боротьби серед жінок золото завоювала наша землячка - представниця ДЮСШ №2 Романа Вовчак, а Дар’я Костянтинова зайняла третє місце. Вітаю дівчат та їх тренера Олександра Лозного!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили і нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых