--.-° --% 0мм

Одразу у кількох областях України були затримані інтернет-агітатори за "руський мір"

10:56, 21 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині затримали чотирьох людей, які в інтернеті підтримували російські війська та дискредитували ЗСУ. Подібні особи були виявлені та затримані в Запорізькій, Львівській, Миколаївській та Черкаській областях.

Масштабну операцію з виявлення любителів "руського міра" провели співробітники СБУ. Були виявлені люди, які в соцмережеах та телеграм-каналах активно просували ідеї підтримки "спецоперації" росії на території України, закликали до повалення влади в Україні, просували прокремлівські наративи.

Під час обшуків за місцями перебування фігурантів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами інформаційно-підривної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили дев’ятьом учасникам агітаційної "мережі" про підозру у вчиненні злочинів проти державної безпеки України.

Так, у Дніпропетровській області:

заблоковано діяльність чотирьох ворожих агітаторів, які через інтернет дискредитували підрозділи Сил оборони. При цьому у коментарях під власними "публікаціями" вони підтримували дії російських агресорів та виправдовували їхні воєнні злочини, зокрема ракетні удари по українських містах.

На Миколаївщині:

затримано очільника місцевої громадської організації на публічних закликах до насильницького захоплення влади в регіоні. Встановлено, що зловмисник був прибічником прокремлівського руху "народовластие" і своїми діями намагався розхитувати внутрішньо-політичну обстановку на півдні України.

У Запорізькій області:

викрито ще двох ворожих поплічників. Перший – закликав своїх знайомих, які переселились до Львова, не вірити українській владі та повертатись в Запоріжжя для підтримки російських окупантів. Наступна поплічниця агресора – мешканка обласного центру. У спілкуванні із своїми знайомими вона виправдовувала повномасштабне вторгнення рф і підтримувала "приєднання" регіону до складу росії.

На Черкащині:

встановлено ще одну ворожу пропагандистку, яка неодноразово поширювала дописи на підтримку рашистів. Власні пости, фото з ворожою символікою та репости з прокремлівських пабліків розміщувала в соцмережі "Одноклассники".

У Львові:

спецслужба викрила місцевого жителя, який в інтернеті популяризував ідеї "руського міра" та окупаційний режим у тимчасово захоплених районах на сході та півдні України.

У межах кримінальних проваджень за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
ст. 436 (пропаганда війни);
ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників)

тривають слідчі дії для притягнення винних до відповідальності.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых