--.-° --% 0мм

З початку повномасштабної війни СБУ оголосила про підозру за колабораціонізм майже 1 тисячі осіб

18:52, 20 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

З початку повномасштабної агресії рф Служба безпеки розслідує більше 2 тисяч кримінальних проваджень щодо колаборантів. У рамках цих проваджень уже майже 1 тисяча осіб отримали повідомлення про підозру. Серед них – колишні депутати і чиновники, які підтримали російських окупантів і добровільно запропонували їм свою допомогу у війні проти України.

Наведемо приклади зрадницької діяльності деяких з них по регіонах.

У Запоріжжі:

СБУ затримала президента АТ «Мотор Січ» та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства. Посадовці налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до рф.

Також - колишньому нардепу-регіоналу Євгену Балицькому, який на початку захоплення частини Запорізької області добровільно перейшов на бік ворога та виконує завдання москви щодо поширення кремлівського режиму та придушення руху опору в регіоні.

На Київщині:

затримано мешканця Бучі, який допомагав ворогу виявляти і фізично знищувати учасників руху опору під час тимчасової окупації частини регіону.

На Харківщині:

затримано ще одну колаборантку у результаті стабілізаційних заходів у звільнених містах області. Під час захоплення частини регіону вона очолила місцеву «роспочту». Зловмисниця обікрала одне з міських відділень Укрпошти і передала агресорам майже 2 млн грн, сплачених громадянами за послуги держпідприємства.

На Херсонщині:

СБУ ідентифікувала всіх колаборантів і зрадників, які вступили до створеного агресором «главного управления мвд Херсонской области». Зафіксовано факти викрадення і катування ними  людей.

У Мелітополі:

викрито очільницю створеного окупантами місцевого «минобразования рф». Після «призначення» колаборантка «передала» міські школи під казарми росгвардії.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0