--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 17 січня

21:39, 17 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

- У Кривому Розі ситуація стабільна, знаходиться під повним контролем Ради оборони міста. У місті вся важлива інфраструктура, комунальні підприємства, медустанови та соціальні служби працюють. Електротранспорт міста працює – це 10 одиниць швидкісного трамваю, 11 міського трамваю та 60 тролейбусів. Також працює 21 комунальний автобус.

- Але є й складні питання. Сьогодні «Укренерго» значно понизило ліміти споживання для багатьох областей країни, включаючи нашу, через наслідки терористичних атак росії на енергетичну інфраструктуру. Енергетики вимушені дотримуватись лімітів для уникнення масштабних аварій в енергосистемі. Відтак для споживачів продовжують діяти екстрені відключення. Як повідомляє ДТЕК, енергетики роблять все можливе для того, аби відключення тривали не більше 8 годин.

-  У зв’язку зі зменшенням доведених енергетиками потужностей, з сьогоднішнього дня та до моменту збільшення лімітів у Кривому Розі зовнішнє вуличне освітлення не включається. Тому прошу пішоходів та водіїв у темний час доби дотримуватись на дорогах крайньої обережності. Пішоходам необхідно переходити дорогу тільки переходами, включайте ліхтарики, а також подбайте про те, щоб у вас і ваших дітей на одязі обов’язково були світловідбиваючі елементи.

-  Сьогодні Кривий Ріг попрощався з жертвою терористичної атаки росії 14 січня – Максимом Магірею. Йому було лише 33 роки. Вічна пам'ять. Приношу співчуття його сім'ї та близьким людям. За це, як і тисячі інших злочинів, окупантам ніколи не буде прощення та пощади.

-  Триває надання допомоги людям на місці удару ворожої ракети. Спеціальною комісією обстежено 74 приватні домоволодіння та 52 постраждалі квартири. Там, де незначні пошкодження, людям видається допомога будматеріалами. Вже видано понад 400 листів шиферу, майже 430 квадратних метрів скла, 2500 квадратних метрів плівки, щоб можна було відразу закрити і дощ не попадав, та інші будматеріали. Також прийнято 84 заявки на надання матеріальної допомоги з міського бюджету. Вона призначатиметься на підставі актів обстеження, сума залежатиме від завданих збитків у кожному конкретному випадку.

-  Спеціалісти нашого Центру "Віза" допомагали оформляти людям заявки через «Дію» і на державну допомогу. Вже допомогли оформити заявки 62 сім'ям криворіжців. Офіс продовжить свою роботу і завтра з 9:00 до 14:00 за адресою: Гімназія-ліцей №129, вул. Гімназична (колишня Пензенська), 39.

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона перебуває під контролем Збройних Сил України. За інформацією Генштабу ЗСУ наші підрозділи за добу уразили 2 пункти управління а також район зосередження окупантів, склад боєприпасів, станцію радіо-електронної боротьби та радіолокаційну станцію. Але, ворог продовжує обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, у населених пунктах тимчасово захопленої території Запорізької та Херсонської областей російські загарбники посилюють режимні заходи, проводять посилені перевірки місцевого населення.

-  У Нікопольському районі нашої області російські окупанти здійснили обстріли з важкої артилерії міста Нікополь, Покровської та Червоногригорівської громад. Без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.

-  Про наші мирні перемоги. За результатами 1 сезону 2-го туру Всеукраїнського відкритого народного конкурсу талантів криворізька піаністка зі школи мистецтв №1 Ірина Михайлова посіла перше місце. Вітаю нашу землячку та бажаю нових досягнень!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили, нашого Президента та нашу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0