--.-° --% 0мм

Брифінг Начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 16 січня

20:30, 16 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі ситуація повністю контролюється Військовою адміністрацією. Забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Місто посилено патрулюється зведеними нарядами поліції та Національної гвардії.

-  Триває робота та надання допомоги людям на місці удару ворожої ракети по приватному сектору 14 січня. Задіяні всі необхідні комунальні служби. На сьогодні всі житлові будинки підключені до газу та водопостачання. Також на 100% відновлено електропостачання, у тому числі вуличне. Прийнято 84 заяві від людей, чиї будинки та квартири постраждали від удару, на матеріальну допомогу з міського бюджету. Вона призначатиметься на підставі актів обстеження, сума залежатиме від завданих збитків у кожному конкретному випадку.

-  Також сьогодні працював "Мобільний офіс" нашого Центру "Віза", допомагали оформляти людям заявки через «Дію» на державну допомогу. Усього допомогли оформити заявки 50-ти сім'ям криворіжців. Також прийнято рішення, що офіс продовжить свою роботу і завтра з 9:00 до 15:00. Він працюватиме за адресою – Гімназія-ліцей №129, вул. Гімназична (колишня Пензенська), 39.

-  Також продовжуємо надавати допомогу будматеріалами з резервного фонду міста родинам, чиї будинки постраждали. Вже надано 400 листів шиферу, майже 2000 квадратних метрів плівки, більше ніж 250 квадратних метрів скла. При цьому організовані бригади по різанню скла, тобто воно видається людям одразу за потрібними їм розмірами. Надається допомога й іншими будматеріалами. Також комунальними службами організовано вивезення уламків та прибирання території.

-  Шановні земляки. За офіційною інформацією енергетиків, після терористичних атак окупантів в енергосистемі країни є великий дефіцит генерації. Тому Укренерго значно обмежила обсяги споживання у всій Україні. І тому зберігається висока ймовірність застосування енергетиками екстрених відключень електроенергії, які можуть тривати понад чотири години. Зберігайте вдома запаси води, тримайте зарядженими телефони, ліхтарики та пауербанки. Навіть у цих складних умовах, у місті вся важлива інфраструктура працює. Електротранспорт міста працює згідно з виділеними лімітами – 10 одиниць швидкісного трамваю, 11 міського трамваю та 60 тролейбусів. Також працює 21 комунальний автобус. Вуличне освітлення також працює згідно з виділеними лімітами – на 25%. Енергетики роблять все можливе для стабілізації ситуації, але вона складна. Скільки ще триватимуть аварійні відключення – спрогнозувати зараз неможливо. Але ми можемо допомогти енергетикам відповідально підходячи до споживання електроенергії, особливо в ранкові та вечірні години.

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. Але, за інформацією Генштабу ЗСУ, ворог продовжує обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра. Мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Берислав, Львове та Херсон. Окупанти продовжують терор мирних громад і Нікопольського району нашої області. Вночі окупанти здійснили обстріли з важкої артилерії Марганецької та Червоногригорівської громад. У Червоногригорівській громаді пошкоджено близько 10 житлових будинків, 2 автівки, ЛЕП, газогін, 6 господарських споруд, одна споруда знищена.  Слава Богу, без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых