--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 14 січня

20:49, 14 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

- Орки здійснили чергові теракти. По Кривому Рогу було випущено 5 авіаційних керованих ракет, 4 ракети наші ППО збили. Одна влучила в приватний сектор. За уточненими даними, пошкоджено декілька десятків приватних будинків, три школи, два дитячих садочки, багатоквартирні будинки та адміністративна будівля. Частково зруйновано газопровід. Обстеження прилеглих територій триває.

Один чоловік (1989 р.н.) загинув. Поранено чоловіка (1975 р.н.), попередній діагноз – забійна рана чола, йому надається вся необхідна медична допомога в лікарні.
На місці розгорнуто штаб, працюють всі рятівні та аварійні служби.

- У зв’язку з небезпекою ударів по критичній інфраструктурі, Укренерго вдень попередньо зупиняло електропостачання у всій країні, в тому числі, в частині нашого міста. О 18:30 Укренерго почало поступове включення електроенергії. Спочатку підключаються об’єкти критичної інфраструктури. Після цього – інші споживачі.

- Внаслідок цього немає електроенергії в Центрально-Міському районі (Гданцевка, Військовий городок, Поштовий та інші) та в частині Саксаганського району (район 95 кварталу, площа Володимира Великого та суміжні вулиці). Чекаємо від енергетиків на підключення.

- Також вдень через відключення чотирьох ліній по 154 кВ було знеструмлено Карачунівський водозаборний комплекс, західна насосна станція та насосна станція № 35. Ми забезпечували їх роботу на генераторах. Наразі Карачунівський комплекс та західна насосна вже знову підключені до централізованого електропостачання. Вдень на Макулані, куди не можливо на генераторах докачати воду в трубах центрального водопостачання, був забезпечений підвіз води автоцистернами.

- За фактом відновлення централізованого електропостачання відновлюється і робота котельних в Центрально-Міському районі. Вдень, завдяки закупленим містом генераторам, була забезпечена робота 13 низьковольтних котелень в цьому районі. Всі інші котельні в місті працювали в звичайному режимі.

- Ситуація в місті контролюється Військовою адміністрацією. Працюють комунальні підприємства, медичні та соціальні заклади.

- Щодо військових питань. На нашому напрямку фронту ситуація знаходиться під контролем ЗСУ. Ворог продовжує обстріли мирних населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Також продовжуються обстріли Нікопольського району. Вночі окупанти здійснили два обстріли з важкої артилерії по Марганецькій громаді. Без втрат.

Росіяни продовжують вбивати мирних людей і знищувати цивільну інфраструктуру.
Співчуваю родині загиблого криворіжця і всім родинам загиблих в місті Дніпро, де окупанти вдарили ракетою по багатоквартирному будинку. Це реальне горе!

Тож не ігноруйте сигнали тривоги, користуйтеся укриттями. Також, на випадок відключення електроенергії, в місті вже створено понад 110 «Пунктів незламності» – оберіть найближчий до себе, скориставшись інтерактивною картою. Ви можете зарядити телефони, відпочити, отримати гарячий чай. Пункти обладнані генераторами, тепловентиляторами, паувербанками, ліхтарями та іншим необхідним. В 40 Пунктах міська влада вже встановила Starlink. 

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0