--.-° --% 0мм

Кабмін зобов’язав стати на військовий облік українців, які виїхали за кордон

19:49, 12 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кабінет Міністрів зобов’язав стати на військовий облік громадян України, які виїхали за кордон. Це стосується як чоловіків так і військовозобов’язаних жінок, які здобули освіту або володіють професією, яких потребують Збройні сили України (ЗСУ).

Про це повідомив Telegram-канал Українські Новини, посилаючись на затверджений Кабміном Порядку ведення військового обліку від 30 грудня 2022 року.

Встати на військовий облік мають ті, хто виїхав за кордон на строк понад три місяці.

Для цього потрібно звернутися до консульства чи дипломатичного представництва України в країні перебування для постановки на консульський облік. Українські дипломати вестимуть військовий облік та інформуватимуть центри комплектування ЗСУ (військкомати). Тим, хто ухилиться від постановки на військовий облік, загрожує кримінальна відповідальність.

“Призовники, військовозобов’язані та резервісти: перебувати на військовому обліку […] У разі вибуття за межі України на строк більше 3 місяців – за місцем консульського обліку в закордонних дипломатичних установах України”, – йдеться у Правилах військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

“Закордонні дипломатичні установи України: […] повідомляють у 7-денний строк з дня взяття на консульський облік або зняття з нього про призовників, військовозобов’язаних та резервистів відповідним районним (міським) територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки, органам СБУ, підрозділам Служби зовнішньої розвідки за місцем перебування їх на військовому обліку”.

“Громадяни, які ухиляються від військового обліку, навчальних (перевірочних) або спеціальних зборів, від призову на строкову військову служб, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, несуть кримінальну відповідальність”.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0