--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Навіть в умовах воєнного часу місто робить все можливе, щоб комунальний пасажирський транспорт працював стабільно. А працівники наших комунальних підприємств за час війни проявили себе як справжні професіонали і патріоти рідного міста та країни

14:49, 12 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу – голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів на базі КП «Міський тролейбус» виїзну нараду з питання роботи міського електротранспорту, поспілкувався із колективом та вручив нагороди від міста працівникам підприємства.

Комунальний транспорт є пріоритетним у сфері пасажирських перевезень у Кривому Розі, особливо, під час війни. Він не лише доступний, а й економічно вигідний, адже  для всіх мешканців, у тому числі, військових та переселенців проїзд у тролейбусах, автобусах, трамваях та «швидкісному» безкоштовний. Тому, покращення матеріально-технічної бази, своєчасний ремонт та обслуговування рухомого складу є ключовим питанням.  

«Дуже важливою є зараз робота підприємств транспортної інфраструктури. На фоні здорожчання паливно-мастильних матеріалів та запчастин, приватні автоперевізники  підвищують свої ціни, а наше місто єдине в державі,  де комунальний транспорт  безкоштовний. Безумовно, це дуже велика підтримка людей. У цьому році ми плануємо зробити 10 капітальних ремонтів звичайних тролейбусів і також зробити 2 дизель-генераторних тролейбуси. Можу сказати, що ці тролейбуси, їх у нас вже 11, дуже  нам допомогли.  Коли є блекаут, вони можуть їздити на дизпаливі, крім того, сам дизель-генераторний тролейбус це ж сам  по собі генератор  і дуже часто при перших блекаутах і лікарні, і котельні підключались на генератори від  тролейбусів. Також, у 2023 році містом буде закуплено 10 нових сучасних автобусів місткістю приблизно 100 пасажирів. З початку війни комунальні автобуси стали для нас незамінними помічниками. В умовах обмеженого споживання електроенергії автобуси дадуть можливість збалансувати перевезення наших містян. Також, ми використовуємо їх для виконання інших завдань», - підкреслив О.Вілкул.

Начальник військової адміністрації Олександр Вілкул подякував  трудівникам КП «Міський тролейбус» за велику роботу та внесок у спільну справу з оборони Кривого Рогу та  наближення Перемоги: «Працівники наших комунальних підприємств, у тому числі, й міського транспорту, за час війни проявили себе як справжні професіонали і патріоти рідного міста та країни. Багато хто взяв у руки зброю та захищає батьківщину на передовій. Ті, хто працюють на підприємстві, іноді не сплять цілодобово, щоб забезпечити роботу міської інфраструктури.

Були випадки, коли працівникам підприємства доводилося виконувати, взагалі, унікальні операції. Наприклад, для підйому людей, які залишилися після ракетного удару по енергетичному об'єкту в шахті, застосовували дизель-генераторний тролейбус. Водії нашого «Міського тролейбусу» залучалися для евакуації мешканців окремих районів міста, Зеленодольська, Апостолового, населених пунктів Херсонщини. Доводилось ризикувати життям, адже траплялося так, що людей вивозили під обстрілами. Ми криворіжці! Ми сильні та незламні і  своєю працею ви кожного дня це доводите! Дякую від усіх криворіжців за вашу працю!».

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, коли в країні після ворожих атак по інфраструктурі діють обмеження від енергетиків і місто отримує певні ліміти на електроенергію, військова адміністрація робить все можливе, щоб комунальний електротранспорт працював стабільно.

«У Кривому Розі працює злагоджена команда, яку об’єднав Олександр Вілкул і завдяки  якій місто не було захоплено та знищено. У нормальному режимі працює міська інфраструктура, комунальні підприємства. Саме за підтримки керівництва міста нам вдалося з початку нового року вивести на маршрути 100%  електротранспорту від тієї кількості, що було до блекаутів. Кожного дня на маршрути виходить 90 тролейбусів, 36 швидкісних та 47 міських трамваїв та  21 автобус. Ми прагнемо зробити пасажирські перевезення для криворіжців більш комфортними та зручними», - зазначив директор КП «Міський тролейбус» Олександр Приходько

У рамках муніципальної програми розвитку електротранспорту  за останні роки було  значно оновлено  матеріально-технічну базу підприємства, придбано 62 нових сучасних тролейбуси, 27 автобусів, капітально відремонтовано 34 тролейбуса, побудовано 11 тролейбусів з дизель-генераторною установкою. Також, для обслуговування та утримання комунального транспорту коштом міського бюджету  придбано кілька одиниць спеціальної техніки, у тому числі, навантажувач з телескопічною стрілою Bobcat T35.130SLP в комплекті з навісним обладнанням, який може використовуватися і як вишка, і як снігоочисник.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0