--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 9 січня

20:13, 9 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, серед особового складу окупаційних військ поширюються панічні настрої. Для підтримання військової дисципліни та недопущення паніки серед особового складу ворога, що діє на Запорізькому напрямку, противник задіяв підрозділи росгвардії - фактично каральні загони. За підтвердженою інформацією, яка надійшла сьогодні, поблизу населеного пункту Чистопілля, ними було розстріляно 6 осіб, які хотіли здатися в полон Силам оборони України.

-  За інформацією Генштабу ЗСУ, противник не припиняє обстрілів населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Російські окупанти продовжують терор мирних громад Нікопольського району нашої області. Вночі орки здійснили обстріли з важкої артилерії Марганецької та Червоногригорівської громад. Слава Богу, без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було. 

-  Що стосується Кривого Рогу, то у місті всі органи влади діють злагоджено, ефективно і чітко виконують свої обов'язки. Лікарні, соціальні служби та комунальні підприємства також працюють стабільно. У місті на 100% працює електротранспорт та на 50% - вуличне освітлення. Проте за офіційним повідомленням ДТЕК, у нашій області та, відповідно, у Кривому Розі продовжують діяти стабілізаційні графіки відключення електроенергії. 

-  Також, за офіційним повідомленням Укренерго, з 4:00 до 24:00 в Україні діють ліміти споживання електроенергії. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень. Споживання електроенергії в Україні зросло, у тому числі, через зниження температури. Тому енергетики просять підтримати «енергетичний фронт» та максимально економити електроенергію. Дотримання всіх правил економії - це єдиний варіант мінімізувати аварійні відключення.

-  Військова адміністрація міста продовжує надавати значну допомогу нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Також продовжуємо надавати допомогу деокупованим громадам на Херсонщині у відновленні зруйнованих об’єктів. Так зараз закінчуємо відновлення підірваного орками мосту в селі Давидів Брід. Кривий Ріг надав техніку та паливо, щоб роботи були закінчені якнайшвидше, працюють наші спеціалісти. Дякую всім, хто бере у цьому участь. Ми одна країна та будемо завжди допомагати один одному. 

-  Шановні земляки! Досі залишається високою загроза застосування противником ракетного озброєння та безпілотних літальних апаратів по об’єктах цивільної інфраструктури на всій території України. Тому ще раз нагадую про найсуворіше дотримання правил повітряної тривоги – у разі тривоги переходьте в укриття. Бережіть себе та своїх близьких.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашого Президента! Та ще раз скажу: не питайте, коли закінчиться війна. Запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра. Разом – переможемо!
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых