--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 8 січня та тижня

20:38, 8 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Доброго вечора, дорогі земляки!

 - 319 днів війни, незважаючи на всі труднощі, Кривий Ріг б'ється як одне серце і працює на Перемогу. У місті ситуація повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Військова адміністрація міста продовжує надавати значну допомогу нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. У місті повністю забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. В цілому, місто живе нормальним життям, як для умов військового часу.
 
- У четвер вдалося вивести на маршрути Кривого Рогу 100 відсотків комунального електротранспорту  від тієї кількості, що було до блекаутів. Працює 94 тролейбуса, 36 швидкісних та 47 міських трамваїв, працює і 21 комунальний автобус. Також збільшено відсоток вуличного освітлення у місті – з 25% до 50%. В умовах обмежень – це дуже добрий показник. Проте, за інформацією енергетиків, по всій Дніпропетровській області, а відповідно й у Кривому Розі, діють ліміти та зберігається ймовірність застосування стабілізаційних відключень електроенергії. Вони потрібні енергетикам, щоб стабілізувати та зберегти енергосистему країни. Також це пов'язано з тим, що настало похолодання, і споживання електроенергії зростатиме.
 
- Посилюємо готовність Кривого Рогу до ймовірних тривалих блекаутів. Для зручності криворіжців в місті вже відкрито й функціонує понад 110 Пунктів Незламності та пунктів обігріву, з них вже 40 обладнано системами супутникового інтернету «Старлінк». У Пунктах є все необхідне: від генераторів до куточків «Матері та дитини». Звичайно, хотілося б, щоб нам не довелось скористатися цими пунктами взагалі. Але йде війна й ми маємо бути готовими до різних ситуацій. Повний список адрес пунктів ви можете переглянути на офіційному сайті міської ради та на загальнонаціональному сайті Пунктів Незламності. Також для зручності криворіжців наші фахівці створили зручну інтерактивну карту Пунктів Незламності, розташованих у місті. На карті криворіжці можуть бачити Пункти Незламності у комунальних установах, відділеннях поліції та ДСНС (на карті позначено як ПН). Також на карті вказані пункти обігріву та заряджання мобільних телефонів в об'єктах малого, середнього та великого бізнесу (на карті позначено як МСБ та ВБ).
 
- Продовжуємо роботу і за іншими напрямками зміцнення міської інфраструктури. Вже понад 140 об'єктів критичної інфраструктури - медицини, тепло-, водопостачання та інших забезпечені потужними генераторами. У багатопрофільних лікувально-профілактичних закладах встановлено 43 генератори потужністю до 250 кВт. Також підвищуємо готовність комунальних підприємств міста до роботи в надзвичайних умовах воєнного стану та ліквідації наслідків ворожих прильотів. Поповнили автопарк КП «Сансервіс» 7-ма одиницями спеціалізованої техніки задля того, щоб підвищити забезпеченість для реагування на надзвичайні ситуації і задля того,  щоб виконувати роботи із благоустрою. Коли ми будували укріплення у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській областях то 30% їх побудувала техніка, яку ми залучали у промислових підприємств, а 70% побудували наші комунальні підприємства. Це - і міськводоканал, і «Криворіжтепломережа» і, безумовно, комунальне підприємство «Сансервіс».
 
- Продовжуємо відновлювальні роботи та допомогу мешканцям міста, чиї будинки постраждали внаслідок ракетного удару 16 грудня. З міського бюджету матеріальну допомогу  отримали вже 204 сім'ї. Також, місто направило кошти на відновлення покрівель та вікон в будинках, закладах освіти. Вже завершено роботи з відновлення покрівлі у 10 будинках, для цього було надано 1700 м2 шиферу, відновлено м'яку покрівлю і в багатоповерховому будинку. Також постраждало 55 під’їздів, у них було пошкоджено 270 вікон, на сьогодні проведена заміна 202 вікон.

Зараз вирішується питання і щодо будинку по вул. Каштановій 27, куди влучила ракета. У тих секціях будинку, які не були зруйновані, було оперативно відновлено газо та електропостачання, подано воду і тепло. Ідуть роботи з відновлення даху. Спеціалісти проектного інституту зараз проводять експертну оцінку руйнувань будинку. За результатами висновків буде вирішуватись подальша його доля, але люди точно без житла не залишаться.
 
- На наступному тижні, і з середи, 12 січня, буде відновлено освітній процес в очному режимі в закладах позашкільної освіти для тих дітей, чиї батьки дали згоду на навчання в офлайн-режимі. Позашкільна освіта це: Дитячо-юнацькі спортивні школи, Центри дитячої та юнацької творчості, Центри туризму та  краєзнавства, Станції юних техніків і натуралістів, Клуби юних моряків і авіаторів. Також в офлайн режимі розпочнуть працювати мистецькі, музичні та художні школи, а також творчі колективи в Палацах культури.
При цьому в звичайних школах – гімназіях та ліцеях, навчання поки що буде виключно в онлайн-режимі. Дитячі садочки, в абсолютній більшості яких, на жаль, взагалі немає навіть найпростіших укриттів,  також поки не будуть працювати.  
Офлайн-навчання в закладах позашкільної освіти та культури відбуватиметься виключно для тих дітей, чиї батьки дали на це письмову згоду. Для безпеки дітей заняття будуть проводитися виключно в приміщеннях закладів, де є укриття. Загальна одночасна кількість у закладі дітей, викладачів, працівників та батьків, які приводять і чекають на дітей, не може перевищувати кількості місць в укритті. Якщо в закладі немає укриття, то офлайн навчання буде організовано на базі інших закладів, де воно є.
Відповідні графіки занять і місця їх проведення батьки та діти можуть отримати у керівництва своїх закладів і гуртків.
 
- Щодо ситуації на фронті - на нашому напрямку фронту вона повністю перебуває під контролем ЗСУ. Наші війська проявляють справжню мужність та героїзм. На Херсонському напрямку ворог обороняється. Наші підрозділи протягом тижня завдавали точних ударів по пунктам управління, районам зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, що надійшла сьогодні, наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили та склад пально-мастильних матеріалів окупантів. Також сьогодні силами ПК «Схід» у небі над нашою областю знищено ворожого безпілотника-розвідника.
За інформацією Сил оборони таврійського напрямку наші війська продовжують здійснення заходів з оборони, також проводять розмінування місцевості, житла, об’єктів інфраструктури звільнених на правому березі Дніпра громад та надають усю можливу допомогу місцевому населенню.
 
- Але противник продовжує нищити цивільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега Дніпра. Орки продовжують обстріли громад Нікопольського району зі ствольної артилерії та РСЗВ. Сьогодні окупанти також здійснили обстрілі з важкої артилерії м. Нікополь, Мирівської та Червоногригорівської громад. Без втрат. У Криворізькому районі сьогодні, як і весь цей тиждень, обстрілів не було.
 
- Шановні земляки та усі, хто перебуває в нашому місті - загроза ракетних ударів та атак дронів-камікадзе залишається актуальною по усій території нашої країни. Тому вкотре прошу - найсуворішим чином дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Ще раз дякую кожному, хто робить свій внесок!

Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили та нашого Президента! Разом – обов'язково переможемо!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых