--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 5 січня

20:50, 5 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Почну з гарних новин. Сьогодні на маршрути Кривого Рогу вийшло 100 відсотків комунального електротранспорту - від тієї кількості, що було до блекаутів. Працює 94 тролейбуса, 36 швидкісних та 47 міських трамваїв. Також на маршрутах працює 21 комунальний автобус.
Також с сьогоднішнього дня ми збільшуємо відсоток вуличного освітлення у місті – з 25% до 50%. Проте, за інформацією енергетиків, по всій Дніпропетровській області, а відповідно й у Кривому Розі, зберігається ймовірність застосування стабілізаційних відключень електроенергії. Вони потрібні енергетикам, щоб стабілізувати та зберегти енергосистему країни. Енергетики роблять все можливе для того, щоб енергетична ситуація по всій країні ставала краще. Й надалі підтримуємо наш енергетичний фронт та заощаджуємо електроенергію, особливо в пікові періоди доби – з 7.00 до 11.00 та з 17.00 до 22.00. 

Вуличне освітлення в місті - необхідно, тому що дуже зросла кількість аварій і наїздів на пішоходів. Закликаю вас придбати або самостійно виготовити світловідбиваючі стрічки для себе та своїх дітей. Це реально може врятувати вам життя.

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона повністю перебуває під контролем ЗСУ. За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, яка надійшла сьогодні, наші війська завдали удару по місцям зосередження живої сили та військової техніки окупантів в районі н.п. Токмак Запорізької області. Втрати противника склали близько 80 окупантів пораненими та загиблими.
Але противник не припиняє здійснювати обстріли населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. В Бериславі внаслідок обстрілу російських тварюк загинула родина: чоловік, дружина та їх 12-річний син. Родина готувалася зустріти Різдво разом, але нічого святого у російських мразот немає. В цьому ми вже засвідчилися безліч разів.
Також ворог продовжує терор Нікопольського району нашої області. Російські окупанти здійснили обстріли з важкої артилерії та РСЗВ «Град» м. Нікополь. Пошкоджено 2 житлових будинка, 2 господарчі споруди, об'єкт соціальної інфраструктури та ЛЕП. Без втрат. Криворізький район – обстрілів не було.

-  У самому Кривому Розі злагоджено функціонують усі органи влади, працюють усі соціальні установи та комунальні підприємства, лікарні забезпечуються необхідними медикаментами. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією. Місто живе та працює.

-  Сьогодні провів виїзну робочу нараду щодо відновлювальних робіт та допомоги жителям міста, чиї будинки постраждали внаслідок ракетного удару 16 грудня. З міського бюджету матеріальну допомогу  отримали вже 204 сім'ї. Також, місто направило кошти на відновлення покрівель та вікон в будинках, закладах освіти. Вже завершено роботи з відновлення покрівлі у 10 будинках, для цього було надано 1700 м2 шиферу. Також відновлено м'яку покрівлю в багатоповерховому будинку. Також постраждало 55 під’їздів, у них було пошкоджено 270 вікон, на сьогодні проведена заміна 202 вікон. Також зараз вирішується питання і щодо будинку по вул. Каштановій 27, куди влучила ракета. У тих секціях будинку, які не були зруйновані, було оперативно відновлено газо та електропостачання, подано воду і тепло. Ідуть роботи з відновлення даху. Спеціалісти проєктного інституту зараз проводять експертну оцінку руйнувань будинку. За результатами висновків буде вирішуватись подальша його доля, але люди точно без житла не залишаться.

-  Та про наші мирні перемоги. На Міжнародному конкурсі мистецтв одразу три перемоги здобули вихованки Криворізького музколеджу. Катерина Глімязна та Вікторія Мамонова здобули найвищі нагороди фестивалю – Гран-прі. А перше місце посіло тріо – Катерина Глімязна, Вікторія Мамонова та Катерина Журавльова. 

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых