--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Для зручності криворіжців у місті вже функціонує понад 110 Пунктів Незламності та обігріву 

11:47, 5 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду на Пунктах Незламності, які розташовані у відділеннях поліції та об’єктах бізнесу. Очільник міста оглянув умови Пунктів - їх комплектацію та готовність працювати у випадку тривалого відключення світла і тепла.

У Кривому Розі цілодобово працюють та надають всю необхідну допомогу 52 Пункти Незламності в освітніх закладах. Також, 12 Пунктів працюють в районних відділеннях поліції та 48 Пунктів обігріву розпочали свою роботу в об’єктах бізнесу та на великих промислових підприємствах. Робота над розширенням їх мережі із залученням бізнесу та інших структур триває.

«За дорученням Військової адміністрації міста у нас вже працюють 52 Пункти Незламності у навчальних закладах. Вони укомплектовані всім необхідним: «буржуйками» та дровами, генераторами та паливом, подовжувачами та підзарядками для телефонів, підготовлений запас води і їжі. У кожному пункті працюють кімнати «Матері та дитини», де можна перевдягнути та погодувати малюка. В пунктах постійно, за певним графіком, працюють бригади по 5-6 чоловік та чергують правоохоронці. Хочу відзначити, що ці Пункти чітко спрацювали під час двох блекаутів та часткового відключення світла по місту 31 грудня. За підтримки Військової адміністрації 40 Пунктів вже обладнано системами супутникового інтернету «Старлінк» із додатковим обладнанням для сталої роботи від генераторів. Загалом, у місті, з урахуванням Пунктів у відділеннях поліції та об'єктів бізнесу – вже понад 100 Пунктів Незламності. Сьогодні навантаження на Пункти не таке велике. Але, зберігається висока загроза ракетних ударів, можливих блекаутів, а тому продовжуємо підготовку міста до надзвичайних ситуацій. Ми не розслабляємось і використовуємо цей час, щоб вдосконалити їх роботу, покращити комунікацію та налагодити координацію з ДСНС, поліцією та приватними структурами, які продовжують розгортати схожі пункти обігріву. Тільки разом подолаємо всі труднощі»,- сказав Юрій Вілкул.

Нагадаємо, кожен Пункт територіально розташований так, щоб мешканцям було зручно знайти найближчий Пункт та скористатися усіма можливими послугами. 

Олег Подкопаєв, заступник директора ТОВ «Рудомайн», в приміщенні якого розташований Пункт Незламності, сказав: «Наше місто зараз живе майже нормальним життям. Ворог відкинутий від міста та на лівий берег Дніпра. Ми приєдналися до великої роботи, яку проводить Військова адміністрація та керівництво Кривого Рогу щодо підготовки міста до можливих блекаутів. Наш Пункт Незламності працює вже 3 тижні, за цей час його відвідали понад 70 чоловік. Він знаходиться безпосередньо в укритті, яке ми розгорнули ще на початку війни та розрахований на 70 осіб. Маємо потужний генератор, який тягне всю будівлю, навіть банкомат, який знаходиться при вході. У пункті мешканці не тільки можуть підзарядити телефони та обігрітися є wi-fi. У нас є завжди запас води, чай, кава, печиво та все що необхідно на перші години блекауту. В пункті є окреме приміщення - це кімната «Матері та дитини», де є все необхідне для малюків та їх мам. Крім того, ми обладнали кімнату для відвідувачів з домашніми тваринами. Також ми підготували дитячий куточок, де малеча може розважитися. Оскільки ми знаходимось у центрі району та у місці великого скупчення людей – цей пункт дуже потрібний».

На об’єктах малого і середнього бізнесу міста організована робота 48 так званих «пунктів обігріву», в яких надається обмежений перелік послуг – є зони підзарядки мобільних пристроїв та підключення до мережі WI-FI. Пункти обладнані столами, стільцями, є можливість зігрітися, відвідати зону особистої гігієни й придбати гарячі напої та їжу (за необхідності). Такі пункти організовано у центрі оптової торгівлі «Метро», «Епіцентрі», мережі «АТБ», магазини якої забезпечені генераторами, на автозаправних станціях «ОККО-Лайт», відділеннях «Нової пошти», магазинах «ДniproM» та інших об’єктах бізнесу в усіх районах міста.

Ознайомитися із переліком Пунктів Незламності криворіжці можуть на офіційному сайті міськради.

Інформацію про Пункти Незламності також можна переглянути на загальнонаціональному сайті (інформація про адреси оновлюється).

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых