--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Для сталої роботи міських служб, відновлення міської інфраструктури та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій продовжуємо поповнювати автопарк комунальних підприємств. Ще 7 одиниць спецтехніки  придбано для  КП «Сансервіс» 

12:11, 4 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул провів  виїзну  нараду з питання готовності комунальних підприємств міста до роботи в надзвичайних умовах воєнного стану та ліквідації наслідків ворожих прильотів. 

Одним із основних підприємств, яке залучається  до відновлення  критичної інфраструктури є КП «Сансервіс». Зараз автопарк підприємства поповнився 7-ма одиницями спеціалізованої техніки.

Олександр Вілкул сказав: «Ми живемо в умовах війни. І коли ми будували укріплення у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській областях то 30% побудувала техніка, яку ми залучали у промислових підприємств, а 70% побудували наші комунальні підприємства. Це  - і міськводоканал, і «Криворіжтепломережа» і, безумовно, комунальне підприємство «Сансервіс». Комунальне підприємство «Сансервіс» першим, фактично, починає працювати під час всіх прильотів: на Карачунівській дамбі, на жаль, там один молодий хлопець загинув, підприємство залучалося і до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Тернівському районі. Задля того,  щоб підвищити забезпеченість підприємства і для реагування на надзвичайні ситуації і задля того,  щоб працювати у місті, виконувати роботи із благоустрою ми  поповнюємо автопарк комунальної техніки. Це і машини, що виконують функцію вахтовки, і потужні крани, і вантажівки. Тому,  це дуже добре». 

Олександр Вілкул зазначив, що для підприємства придбано за рахунок  резервного фонду міського бюджету автокран, 2 телескопічних автопідйомники, 3 тентовані бортові автомобілі та самоскид. 

Нова техніка дозволить виконувати значно більші обсяги робіт з обрізки,  омолодження та видалення аварійних та сухостійних дерев, які при падінні несуть загрозу мешканцям та їх майну; ліквідації аварійних ситуацій, у разі їх виникнення; обрізування дерев в охоронних зонах проходження контактних мереж та мереж зовнішнього освітлення,  для безперебійної роботи міського транспорту та забезпечення життєдіяльності міста.  

Директор підприємства Ілля Хворост сказав: «Працюємо єдиною командою з Військовою адміністрацією і завдяки плідній співпраці була придбана техніка, яку будемо  використовувати для ліквідації «прильотів», аварійних ситуацій. Ми займаємося зрізанням дерев, викорчовуванням пнів, розгрібанням, частково, завалів, допомагаємо рятувальникам, знімаємо навислі гілки та багато інших. До речі, придбана техніка також є незамінною і для перевезення інструменту, бензопил, висоторізів, а також під час виконання робіт з озеленення міста».

У грудні начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул передав КП «Кривбасводоканал» нову спеціалізовану техніку для усунення наслідків ворожих обстрілів критичної інфраструктури, а також для ліквідації аварій на водопровідних та каналізаційних мережах. Це - спеціалізована землерийна і вантажна техніка: колісні фронтальні міні-навантажувачі, повноповоротний гусеничний міні-екскаватор та великі колісні екскаватори, телескопічні автокрани з вильотом стріли на 43 метри. Крім того, Олександр Вілкул передав міськводоканалу установку, яка у випадку блекауту зможе очищувати воду для питного водопостачання з будь-якого джерела.

Варто відзначити, що комунальна техніка під час війни виконує багато функцій: будівництво фортифікаційних споруд, укріплення об’єктів критичної інфраструктури, тощо.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0