--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул: Посилюємо готовність Кривого Рогу до ймовірних тривалих блекаутів. Для зручності криворіжців в місті працює понад 100 Пунктів незламності, з них 40 вже обладнані системами супутникового інтернету «Старлінк»

16:18, 3 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі перші Пункти незламності були розгорнуті в освітніх закладах й сьогодні на їх базі цілодобово працюють 52 такі зони допомоги мешканцям. Також, пункти працюють у комунальних закладах, відділеннях поліції, об’єктах бізнесу та промисловості. Начальник Військової адміністрації Олександр Вілкул провів виїзні робочі наради з питань оснащення, готовності та умов перебування городян у Пунктах незламності, які розташовані в навчальних закладах міста.

«Посилюємо готовність Кривого Рогу до ймовірних тривалих блекаутів. Для зручності криворіжців в місті вже відкрито й функціонує понад 100 Пунктів незламності, з них 40 обладнано системами супутникового інтернету «Старлінк». Напередодні святкування Нового року, ворог вкотре випробовував країну ракетами та дронами, тому криворіжці  відчули на собі перебої зі світлом. На такі випадки ми й розгорнули в кожному районі міста Пункти незламності і 31 грудня ними також скористалося кілька сотень криворіжців. В них є все необхідне: від генераторів до куточків «Матері та дитини». Пункти працюють в режимі 24/7. Маємо бути готові до подальших відключень, тому тримаємо на контролі готовність наших пунктів, тим паче, що попереду ще 2 зимові місяці. Звичайно, хотілося б, щоб нам не довелось скористатися цими пунктами взагалі, але йде війна й ми маємо бути готовими до різних ситуацій», - зазначив Олександр Вілкул.

Для тимчасового перебування криворіжців під час тривалого відключення електроенергії, у Пунктах Незламності встановлені генератори, теплові гармати або «буржуйки». Крім питної та технічної води, ковдр, гарячого чаю, їжі швидкого приготування, медичних аптечок, акумуляторних ліхтарів є куточки для дітей, де вони можуть згаяти час за розмальовками, читанням книг, є зони для немовлят, де матусі зможуть нагодувати та переповити дитину, в наявності суміш та різноманітне дитяче харчування. В пунктах постійно, за певним графіком, працюють бригади по 5-6 чоловік та чергують правоохоронці. 40 Пунктів вже обладнано системами супутникового інтернету «Старлінк» із додатковим обладнанням для сталої роботи від генераторів.

«У нашому закладі облаштовано Пункт Незламності, який працює з 25 листопада. З його оснащенням нам допомагає Військова адміністрація Кривого Рогу. З початку військового вторгнення команда Олександра Вілкула робить все можливе і навіть не можливе, як для допомоги військовим, так і для допомоги криворіжцям. В нашому пункті обігріву усі бажаючі зможуть підзарядити телефони та відпочити. Зроблено запас води та чаю, щоб зігрітися під час надзвичайної ситуації. Малеча, яка прийде з батьками, знайде олівці й папір для малювання, іграшки, розвиваючі настільні ігри та книжечки з яскравими малюнками. Облаштувано куточок для мам із маленькими дітками, де є памперси та гігієнічні серветки», - розповіла Тетяна Лаврик, директорка гимназії.

До роботи з розширення мережі пунктів долучається й малий та середній бізнес. На базі супермаркетів, кафе, заправок, відділеннях «Нової Пошти», хостелів працюють понад 40 пунктів обігріву та підзарядки. Надаємо перелік та адреси Пунктів незламності та обігріву, які діють в Кривому Розі.

Інформацію про Пункти Незламності також можна переглянути на загальнонаціональному сайті (інформація про адреси там оновлюється).

nezlamnist.gov.ua

ПУНКТ НЕЗЛАМНОСТІ

Місце твоєї безпеки під час тривалого відключення електроенергії чи тепла.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых