--.-° --% 0мм

Ю.Вілкул: Попри війну в країні та чималі випробування, які несе військова агресія – криворізькі родини, які виховують дітей з особливими потребами мають підтримку міста

14:52, 3 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі тривають новорічно-різдвяні заходи для  криворізьких дітей. В.о. міського голови Юрій Вілкул завітав на різдвяне свято до дітей з особливими потребами та привітав  солодкими подарунками хлопчаків та дівчаток.

Вже стало доброю традицією в Кривому Розі проводити новорічні заходи  для дітей, які мають особливі потреби й потребують окремої уваги дорослих. У нашому місті мешкає понад 2,7 тис. дітей з інвалідністю. Кожній родині, в якій виховуються такі діти щорічно містом виплачується одноразова допомога в розмірі 10 тис. грн.

«Так приємно бачити усміхнені дитячі обличчя, радість та очікування свята в очах хлопчиків та дівчаток. Наші військові воюють за те, щоб наші діти почувалися захищеними та мали можливість ось так приходити на свята та отримувати позитивні емоції. Всі ми – й Військова адміністрація, й керівництво міста підготували багато новорічних та різдвяних свят з солодкими подарунками для дітей. Попри війну в країні та чималі випробування, які несе військова агресія – криворізькі родини, які виховують дітей з особливими потребами мають підтримку міста. Кривий Ріг є одним з небагатьох міст України, яке всебічно надає соціальну підтримку родинам, які виховують дітей з інвалідністю. Крім того, у місті проводяться різноманітні заходи з реабілітації «особливих дітей» - це надає можливість таким дітям почувати себе на рівні з іншими дітьми. Хочу подякувати всім, хто підтримує діточок з особливими потребами, особливо – батькам, соціальним працівникам, медикам, освітянам, вихователям, всім, хто забезпечує турботу, догляд та віддає свою любов дітям,  створює такі необхідні умови для розвитку особливих дітей», - звернувся до присутніх в.о міського голови Юрій Вілкул

За програмою міського голови, матеріальну підтримку та допомогу від міста отримають всі без винятку родини, які виховують дітей з інвалідністю. Так з початку року допомогу у розмірі 10 тис. грн отримали 2524 дитини з інвалідністю та онкохворі діти. 316 дітям з інвалідністю, які потребують забезпечення підгузками було надано допомога у розмірі 12,5 тис. грн, а 172 дітям, які хворіють на цукровий діабет місто надало допомогу 11338 грн. Окрім матеріальних виплат, за дорученням військової адміністрації міста, такі родини отримали й продуктові набори.

Керівник  Криворізької міської організації «Сонячні діти Криворіжжя» Наталя Мельничук сказала: «Кожного дня я допомагаю родинам, які виховують «сонячних дітей», допомагаю їм соціалізуватися в житті, а головне допомагаю з захистом прав цих особливих діток. Бо знаю, як це. Моя родина – це мої діти, яких у мене п’ятеро, одна з донечок народилася з синдромом Дауна. Я відповідальна не тільки за неї, я відповідальна за інших «особливих» криворізьких дітей. Наша організація об’єднала 60 сімей, які виховують «сонячних» дітей. Сьогодні, як ніколи вони потребують більшої допомоги та турботи. Дякуємо міській владі за підтримку та чудові подарунки. У цей новорічний час ви подарували нашим діткам справжнє свято та радісні емоції».

За дорученням військової адміністрації міста, міська влада забезпечила новорічними подарунками дітей пільгових категорій (прийомні родини, дитячі будинки сімейного типу, діти з Центру реабілітації, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, діти з інвалідністю, діти під опікою, діти з багатодітних родин, діти загиблих військових, діти військових та правоохоронців, діти ВПО, які проживають у шелтерах.

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0