--.-° --% 0мм

Брифінг Начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 02 01 23

21:20, 2 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Сьогодні у нашому місті свято. Наша Бригада нацгвардії 3011 відзначає 31-у річницю створення. Бригада пройшла дуже славетний бойовий шлях починаючи з 2014 року - із визволення значної частини Луганської області. Після 24 лютого наші герої пройшли Маріуполь, Вугледар.  У тому, що Кривий Ріг не був захоплений, дуже велика заслуга бригади 3011. Потім ці хлопці звільнили 19 населених пунктів на Херсонщині під час нашого наступу. Ми завжди разом. Не можна розділити народ і армію. Бригада - це частина Кривого Рогу, Кривий Ріг це – частина бригади. Хочу запевнити, що місто, Військова адміністрація підтримували і будемо надавати допомогу нацгвардійцям. Висловлюю глибоку подяку всім, хто гордо носить звання національного гвардійця за мужність та відвагу! Ми пам'ятаємо та чекаємо до дому тих наших нацгвардійців, які зараз перебувають у російському полоні. На жаль, далеко не все ще звільнені.

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона повністю перебуває під контролем ЗСУ. Вчора пізно ввечері та вночі ворог зробив чергову підлу спробу атаки дронами-камікадзе на нашому напрямку. За інформацією повітряного командування "Схід" над Дніпропетровською та Запорізькою областями знищено 9 ударних БПЛА типу "Шахед" та одну високоточну керовану ракету Х-59. За інформацією Генштабу ЗСУ, за підтвердженими даними, які надійшли сьогодні, наші війська завдали вогневого ураження по місцям концентрації живої сили та техніки окупантів на території Запорізької області. Втрати противника склали понад 175 поранених, знищено 12 одиниць озброєння і військової техніки різного типу та склад боєприпасів ворога. Інформація щодо ліквідованих окупантів уточнюється.

-  Ворог продовжує терор Нікопольського району нашої області. Російські окупанти з важкої артилерії та РСЗВ «Град» здійснили обстрілі м. Нікополь, м. Марганець, Марганецької та  Червоногригорівської громад. Пошкоджено 5 житлових будинків, базу відпочинку. Без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.

-  У самому Кривому Розі ситуація повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Вся інфраструктура міста працює. На сьогодні на маршрутах міста задіяно 51 тролейбус, 10 вагонів швидкісного та 10 вагонів міського трамваю. Також працює 21 міський автобус. Вуличне освітлення поки лишається на рівні попередніх днів, це близько 25% вулиць Кривого Рогу. Це згідно з лімітами, які енергетики надаються для нашого міста. Як у нас у місті, так і в інших частинах країни продовжують діяти графіки стабілізаційних відключень, щоб збалансувати енергосистему країни.

-  Окремо хочу подякувати всім комунальним службам міста, енергетикам, оперативним службам за злагоджену роботу у вихідні дні. У зв'язку із високою імовірністю ударів по енергетичній інфраструктурі, енергетики в суботу застосували превентивні відключення. Вони торкнулися приблизно 30% споживачів. Але вже надвечір, завдяки чіткій роботі всіх служб, місто повністю було зі світлом, теплом, газом, водою та зв'язком. При цьому зазначу, що там, де не було електроенергії, об'єкти інфраструктури працювали на генераторах. Тому багато хто проблем із газом, теплом та водою взагалі не відчули.

-  Також хочу подякувати всім криворіжцям за взаємоповагу та дисципліну під час новорічних свят, за те, що прислухалися до рекомендацій утриматися цього року від запусків салютів. Після нашої Перемоги вони обов'язково будуть, але давайте і наступні різдвяні свята також зустрінемо спокійно.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашого Президента! Та ще раз скажу: не питайте, коли закінчиться війна. Запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра. Разом – переможемо!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых