--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Працюємо над посиленням автономності об’єктів критичної інфраструктри, щоб місто було більш готовим до блекаутів

16:06, 30 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул провів робочу нараду з питання забезпечення роботи теплогенеруючих підприємств у разі повного відключення міста від електроенергії. На сьогодні комунальне підприємство «Криворіжтепломережа» забезпечено  генераторами потужністю від 30 Квт до 1 МВт. Це дозволило після останнього блекауту, 29 грудня, у найкоротший термін перевести роботу котельних у штатний режим.

На комунальному підприємстві «Криворіжтепломережа» завершуються роботи з підключення та наладки потужних дизель-генераторів на котельнях по вулицях: Прорізна, 87К; Ю.Сича 4; Свято-Миколаївська, 18 та інших об'єктах. Повністю завершені роботи з установки та підключення дизель-генератора на котельній по вулиці Обнорського, 78. В цілому, ці 5 об’єктів обслуговують від 50 до 100 житлових будинків. 

Олександр Вілкул зазначив: «Ми продовжуємо підвищувати автономність наших комунальних підприємств для  роботи у випадку  повного блекауту, коли немає  ні світла, ні води, ні тепла.  Буквально вчора  ворог  завдав ракетного удару по енергоінфраструктурі України, ніхто не знає коли будуть ще обстріли. Тим більше, у другій половині січня і лютому буде мінусова температура, тому продовжуємо встановлювати генератори, задля того, щоб об’єкти могли працювати, якщо  блекаут буде не одну добу, а більше. Стосовно вчорашнього обстрілу, то було пошкоджено 10 об’єктів критичної інфраструктури у різних областях країни. У Кривому Розі прильотів не було, але енергетики застосували превентивні відключення електропостачання, щоб мінімізувати ризики для енергосистеми. Всі служби спрацювали максимально оперативно. Критичну інфраструктуру ми перевели на генератори. Вже ближче до обіду усі насосні Міськводоканалу та всі котельні були підключені до електроенергії. Інфраструктуру міста було повністю збережено».

Загалом, у місті 132 об’єкти медицини, тепло-, водопостачання та інших забезпечені потужними генераторами.  Для підтримки містян розгорнуто  52 Пункти Незламності у навчальних закладах. Вони укомплектовані всім необхідним: «буржуйками», дровами, генераторами та паливом, подовжувачами та підзарядками для телефонів, підготовлений запас води і їжі.  20 Пунктів вже обладнано системами супутникового інтернету «Старлінк» із додатковим обладнанням для сталої роботи від генераторів. Робота із забезпечення Пунктів Незламності «Старлінками»  триває. Всього у місті, з урахуванням Пунктів у відділеннях поліції та об'єктах бізнесу,  вже понад 100 Пунктів Незламності.

Головний інженер КП «Криворіжтепломережа» Олександр Єрін сказав: «Підприємство продовжує роботу із забезпечення енергопостачання котельних на випадок повного відключення електроенергії.  Крім придбання генераторів вирішуємо  питання  із запасом холодної води на котельнях. Велика заслуга у цьому керівництва міста та особисто Олександра Вілкула. Тому, у нас є впевненість у тому, що  у разі  сильних  морозів підприємство буде готове до надійного забезпечення жителів тепловою енергією».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых