--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Робота з підготовки інфраструктури міста в умовах блекауту триває. На сьогодні, всі  лікарні, які мають стаціонарні відділення,  забезпечені генераторами для стійкої роботи при тривалій відсутності електропостачання

09:47, 29 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул провів робочу нараду щодо роботи закладів охорони здоров’я в умовах блекауту. Усі лікарні, які мають стаціонарні відділення, готові до роботи у разі повного відключення  електрики, для цього їх забезпечили потужними генераторами та паливом.

Наразі, у Кривому Розі вже 132 об’єкти медицини, тепло-, водопостачання та інших забезпечені потужними генераторами. 

У багатопрофільних лікувально-профілактичних закладах встановлено 43 генератори потужністю до 250 кВт. Завдяки цьому під час минулих блекаутів лікарні практично не відчули перебоїв із електрикою, водою та теплом. 

Олександр Вілкул сказав: «Не маючи успіхів на полі бою, ворог цинічно намагається зруйнувати нашу енергоінфраструктуру. Усвідомлюючи всі можливі ризики, ми  заздалегідь почали підготовку до екстремальних ситуацій. В першу чергу, це стосується безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури. До таких відносяться і наші лікарні, у яких продовжують лікуватися  мешканці, військові, внутрішні переселенці. Передусім, забезпечили всі основні медзаклади генераторами - їх закупівля та встановлення почалися ще кілька місяців тому. За час вже декількох блекаутів не було жодних порушень умов надання медичної допомоги, хворі отримували гаряче харчування. Всі лікарні мають необхідний запас палива, а також медикаментів та інших матеріалів, створений запас питної та технічної води».

Варто відзначити і роботу екіпажів швидкої допомоги. Автомобілі та бригади швидкої допомоги цілодобово чергують та у разі необхідності готові виїхати на допомогу постраждалим. Для роботи в умовах блекауту вони також забезпечені сучасними раціями, які закупило місто.

Генеральний директор Криворізького онкодиспансеру Сергій Беккер сказав: «Наш медзаклад 100% підготувався до роботи у разі повного блекауту. Завдяки підтримці Військової адміністрації, команді Олександра Вілкула була проведена необхідна робота, встановили потужний генератор на 135 кВт. У нас немає проблем зі світлом, водою та теплом, пацієнти отримують всю необхідну лікувально-діагностичну допомогу, працює харчоблок. Створений стратегічний запас медикаментів. Лікарня готова до роботи в екстремальних умовах та надавати кваліфіковану допомогу своїм пацієнтам». 

Ведеться робота та за іншими напрямками. У  місті створено та працює 52 Пункти Незламності в комунальних установах, вони також забезпечені генераторами та всім необхідним. 20 пунктів вже обладнано системами супутникового інтернету «Старлінк» із додатковим обладнанням для сталої роботи від генераторів. Робота із забезпечення Пунктів Незламності «Старлінками» буде продовжена. Загалом у місті, з урахуванням пунктів у відділеннях поліції та об'єктів бізнесу – вже понад 100 Пунктів Незламності.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0