--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула 21 12 22

05:56, 22 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

Щодо оперативної обстановки на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Херсонському напрямку противник продовжує обстріли районів населених пунктів на правому березі Дніпра. Підтверджено вогневе ураження району зосередження живої сили та техніки окупантів в Херсонській області, в районі Василівки. Знищено 8 одиниць важкої військової техніки різного типу. Інформація щодо втрат у живій силі уточнюється.

У Нікопольському районі окупанти здійснили обстріли Марганецької, Мирівської та Червоногригорівської громад. У Марганці пошкоджено 1 приватний будинок, господарчу споруду, газопровід. У громаді пошкоджено 7 житлових будинків, 2 господарські споруди, газогін. У Червоногригорівці виникла пожежа господарчої споруди, знищено 1 господарчу споруду, пошкоджено 8 приватних будинків, 4 господарчі споруди та ЛЕП. Без втрат. У Криворізькому районі вночі та вдень обстрілів не було.

У самому Кривому Розі ситуація повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією. Усі органи влади, комунальні підприємства, соціальні установи - працюють стабільно. Міський комунальний електротранспорт працює в обмеженому режимі, згідно з тими лімітами, які Кривому Рогу були надані енергетиками. Це 50 тролейбусів, 10 трамваїв швидкісного та 10 міських трамваїв. Також працює 21 комунальний автобус.

До речі, нашому міському тролейбусу виповнилося 65 років! Вітаю весь колектив підприємства! Від усіх криворіжців дякую тим, хто в дуже непростих умовах щодня ремонтує, обслуговує та забезпечує роботу комунального транспорту. Місто допомагає та робить все можливе, щоб підприємство працювало стабільно. Також багато фахівців підприємства захищають Україну зі зброєю в руках. Тобто, кожен на своєму місці, працюємо разом та наближаємо Перемогу!

До інших подій. Сьогодні місто попрощалося із ще однією жертвою російського ракетного удару 16 грудня – Ольгою Ярославівною Андрійчук. Вічна пам'ять. Наші співчуття рідним та близьким.

На місці удару продовжуються відновлювальні роботи. Сьогодні працювала техніка - відновлювали перекриття та покрівлю на вцілілих секціях будинку, по якому вдарила ракета. Продовжувалися роботи і в інших пошкоджених будинках - як по дахах, так і засклення вікон у квартирах та під'їздах. Продовжується прийом заявок від постраждалих на матеріальну допомогу від міста. Прийнято вже 248 заяв. Причому вже на сьогоднішньому виконкомі ухвалено рішення про виплати від міста 24 постраждалим. Окрім цього працює і наша "Мобільна Віза", фахівці якої допомагають людям оформити заявки у Дію на державну допомогу. Сьогодні оформили ще 66 заявок, а всього - 99.

Ми залишаємося містом соціального захисту та підтримки криворіжців. Сьогодні на виконкомі міськради було прийнято ще 27 рішень соціального спрямування. Тобто у грудні ще майже півтори тисячі криворіжців отримають допомогу з міського бюджету на суму понад 10 млн грн. В цілому, з початку року на соціальну підтримку мешканців Кривого Рогу з міського бюджету спрямовано майже 440 млн грн. Матеріальну допомогу отримали вже понад 23 тисячі мешканців. Це не рахуючи безкоштовних продуктових наборів від міста, які отримали вже понад 293 тисячі сімей. Навіть в умовах війни у Кривому Розі не скасовано жодної соціальної допомоги. Буде продовжено соціальну підтримку і наступного року.

Як завжди, зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых