--.-° --% 0мм

Брифінг Начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 20 12 22

20:22, 20 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

Сьогодні – рівно 300 днів героїчної боротьби всього українського народу з повномасштабною російською агресією. 300 днів, як ворог «бере Київ за три дні». Незважаючи на всі зусилля окупантів нас зламати, весь світ побачив – ми вміємо боротися, ми вміємо працювати на перемогу та ми вміємо перемагати. Ми зупинили ворога біля воріт Кривого Рогу. Потім відігнали його на 50 кілометрів. Потім звільнили правий берег Дніпра. І крок за кроком ми прямуємо до своєї мети – до звільнення всієї нашої рідної землі від окупантів. 

Трьохсотий день війни Кривий Ріг провів у жалобі. Сьогодні відбулося прощання з молодою сім’єю, життя якої 16 грудня підступно обірвала ворожа ракетна атака. Це молода сім’я Олександра та Людмили Корнійчуків і їхнього синочка - 1,5 річного Артема. Цьому немає прощення, нелюди обов’язково понесуть покарання за свої злочини. Глибоко співчуваємо рідним та близьким загиблих. Світла пам'ять про них  назавжди залишиться у наших серцях.

Триває допомога людям, чиї будинки та квартири постраждали від удару. Раніше всі 100% вибитих вікон були закриті плівкою та OSB, зараз ведеться скління. Також у 6-ти будинках йдуть роботи на дахах. Прийнято вже 234 заяві від людей на отримання матеріальної допомоги з міського бюджету. Також сьогодні 33-м мешканцям надана допомога при оформленні документів в Дію на державну допомогу. Для цього нами організовано роботу "Мобільної Візи" у 42-й гімназії, вона працюватиме по 22 грудня.

Обстановка нашому напрямку фронту знаходиться повністю під контролем ЗСУ. За інформацією Генштабу ЗСУ, підтверджено, що по пункту постійної дислокації ворога було завдано удару у районі Чаплинки Херсонської області. За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, у Запорізької області було знищено склад боєприпасів ворога та близько 15 одиниць військової техніки. Але ворог продовжує обстріли цивільної інфраструктури на правому березі Дніпра, продовжує терор і Нікопольського району. Окупанти здійснили обстріли Мирівської та Покровської громад. Пошкоджено близько 10-ти приватних будинків та господарських споруд, газопроводи та ЛЕП. Без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.

У Кривому Розі ситуація повністю контролюється Військовою адміністрацією. Комунальні підприємства, соціальні установи - працюють стабільно. В обмеженій кількості, згідно з лімітами, які дали енергетики, але працює міський електротранспорт. В той же час зберігається ймовірність застосування енергетиками екстрених, аварійних та віялових відключень. В нашій області, як і багатьох інших, ситуація з енергетикою залишається дуже складною. Енергетики роблять усе, щоб якнайшвидше відновити енергосистему. Але потрібен час, руйнування значні. Тому зберігайте вдома запаси води, тримайте зарядженими телефони, ліхтарики та пауербанки.

У складних умовах воєнного стану місто продовжує надавати допомогу тим сім'ям криворіжців, які найбільше цього потребують. У грудні вже понад 56 тисяч із них отримали безкоштовні продуктові набори  вдруге, а з травня місяця видано вже понад 292 тисячі таких наборів за рахунок міського бюджету.

Про наші мирні перемоги. На Міжнародному кубку з художньої гімнастики, юна спортсменка з Кривого Рогу, вихованка ДЮСШ №10, Злата Ткаченко здобула золото. Вітаю!

Шановні земляки! Ще раз хочу подякувати всім, хто ось уже 300 днів своєю працею, кожен на своєму місці, наближає нашу Перемогу. Вона не настане завтра і вона не буде легкою. Але вона обов'язково буде – тому що для нас це Народна війна. А наш народ не можна перемогти!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! Та ще раз скажу: не питайте, коли закінчиться війна. Запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра. Разом – переможемо!
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых