--.-° --% 0мм

Попередня причина смерті двох хлопчиків, яких знайшли у кар’єрі, - переохолодження

21:09, 9 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Криворізькому районному управлінні поліції сьогодні відбулася пресконференція щодо загибелі двох хлопчиків - 8-річного Георгія Ковальова та 6-річного Данила Литенця, тіла яких знайшли 8 грудня в кар'єрі Інгулецького ГЗК. Нагадаємо, діти - мешканці Інгульця. Вони пішли з дому опівдні 19 листопада.

Попередня версія поліції щодо причини смерті дітей – переохолодження. Але очільник КРУП Володимир Васильєв зауважив, що зараз ще тривають усі необхідні експертизи, тож цей висновок - не остаточний, - передає ТРК «Рудана».

Тіла знайшли на виступах кар'єру, без верхнього одягу та взуття. 

"Пошуки взуття та одягу тривають, - сказав Володимир Васильєв. - Наше припущення таке: хлопчики зайшли в кар'єр, а там м'який ґрунт, глина. Вони ступили і зав'язли ногами – взуття застрягло й залишилось там. Також, як відомо, коли людина замерзає, вона починає роздягатись. Це й могло стати причиною, що немає верхнього одягу".

Хлопчики були знайдені за 30-50 метрів один від одного. Першого знайшли на висоті, а інший був на краю горизонту кар'єру. Видимих тілесних ушкоджень на трупах немає, - заявили поліціянти.

Діти були з неблагополучних родин. Хлопчаки вчилися у різних школах, але товаришували. Один із них не завжди ночував удома. У родині Ковальових мати працювала кухарем на ІнГЗК, а батько не працює. У січні 2022 року надходило повідомлення на 102, що на автовокзалі Інгульця пізно ввечері виявили Георгія. Хлопчика доправили додому, а відносно батьків склали протокол за неналежне виконання обов’язків. Діти перебували на внутрішньо шкільному обліку. У родині Литенців мати одна виховує 4-х дітей. Старша дочка – студентка, а трьох хлопчиків здебільшого виховували бабусі по лінії їхніх батьків. До речі, мама Данила Литенця не квапилася звертатися до поліції з заявою про розшук сина. До правоохоронців одразу звернулася лише мати Георгія, а мати Данила - коли вже почалися активні пошуки.

"Відносно батьків будемо вести слідство ще й стосовно злісного невиконання ними своїх обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки", - прокоментував Володимир Васильєв.

Правоохоронці розповіли, що до пошуків дітей були залучені близько 500 поліцейських, яким допомагали і місцеві мешканці Інгульця. До розшуку задіювали і місцевих кінологів, і викликали службових собак із фахівцями з Павлограда. За 20 днів пошуків надходило багато повідомлень про те, що дітей нібито бачили в різних районах міста. У небо підіймали квадрокоптери, щоб оглянути місцевість. Були залучені і нацгвардійці, і комунальні служби. Працівники підприємства, де знайшли тіла дітей, теж мали орієнтування з фото та прикметами. Але, на жаль, так сталося, що діти загинули...

Як раніше повідомлялось, за інформацією від ІнГЗК, цей кар’єр перебуває у простої з липня 2022 року.

"Кар’єр та прилегла територія є приватною власністю, просто так туди потрапити неможливо. Крім того, ми відпрацьовували усі ті засоби, які у нас є в наявності, і кидали сили в різні райони, - прокоментували поліцейські. - Цей горизонт був закритий, там працювали лише охоронці. Зараз кар’єр тільки запускається до роботи. Зважаючи на його розміри та погодні умови, найти там когось було вкрай тяжко. Самі працівники ІнГЗК рідко обстежували цю територію".

Як з'ясувалося, по прямій відстань між житлом дітей і кар’єром, де їх знайшли, - лише 3 км.

Слідство у справі триває. Поліцейські мають упевнитись, що діти не стали жертвами злочину.

На запитання журналістів щодо трагічної загибелі Георгія Ковальова та Данила Литенця відповідали начальник КРУП Володимир Васильєв, начальник сектору з розшуку злочинців та зниклих громадян відділу кримінальної поліції Денис Марцинюк, заступник начальника сектору ювенальної превенції Роман Сундєєв та старша інспекторка сектору ювенальної превенції Інна Ісаєнко.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0