--.-° --% 0мм

У Кривому Розі рівень забруднення повітря низький, проте є перевищення пилу та формальдегідів

11:10, 9 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі оприлюднено звіт з моніторингу атмосферного повітря у листопаді поточного року. Екологи фіксують перевищення допустимих концентрацій пилу та формальдегідів.

Проте загальний рівень забруднення атмосферного повітря оцінюється як низький.

Спостереження за вмістом забруднюючих речовин в атмосферному повітрі над містом у листопаді проводили на п’яти стаціонарних постах в чотирьох районах міста: вулиця Каховська, 38 і вулиця Степана Тільги, 20 (Металургійний район); площа Визволення (Центрально-Міський район); вулиця Груні Романової, 6а (Інгулецький район); вулиця Героїв АТО, 92 (Довгинцівський район). Протягом місяця міська лабораторія відібрала та проаналізувала 2 727 проб. Повітря досліджували на перевищення вмісту допустимих концентрацій наступних речовин: пил, діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту, оксид азоту, сірководень, фенол, формальдегід і аміак.

Загалом у листопаді зафіксували перевищення гранично допустимих концентрацій по формальдегіду на всіх п’яти постах, а по пилу – на одному. Середньомісячні концентрації діоксиду сірки, оксиду вуглецю, оксиду азоту, фенолу та аміаку на всіх п’яти постах не перевищували санітарно-гігієнічні нормативи. Згідно з індексом забруднення атмосферного повітря відповідний рівень протягом минулого місяця характеризується як низький, найвищий був у Довгинцівському районі.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых