--.-° --% 0мм

В "Укренерго" розповіли, коли відключення світла знову будуть за графіком

11:39, 8 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Українські енергетики вважають, що до планових відключень електропостачання можна буде повернутися через 2-3 дні, проте це у разі, якщо не буде ракетних обстрілів з боку рф.

Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Очільник національної енергокомпанії зазначив, що це буде можливим, коли дефіцит потужності в енергосистемі знизиться до такого рівня, коли можна буде кожні чотири години відключати одну з трьох груп споживачів.

"Ми зараз досить близькі до того, щоб привести дефіцит потужності до таких параметрів, коли ми знову зможемо повернутися до планових графіків. Гадаю, що нам ще 2-3 дні буде на це потрібно. Якщо не буде нових обстрілів, то гадаю, що на цьому тижні ми маємо вийти на планові графіки", - підкреслив Кудрицький.

Він розповів, що всі споживачі в кожній області поділені обленерго та військово-цивільними адміністраціями на три черги, які відключаються від енергопостачання поперемінно. Це робиться для того, щоб все відбувалось в плановому режимі. Сьогодні, 6 грудня, РБК-Україна повідомило, що, за словами гендиректора YASNO Сергія Коваленка, вчорашня атака РФ по енергосистемі відкинула ремонтні роботи енергетиків на тиждень назад, проте є надія, що швидко повернемося до стабілізаційних графіків.

Нагадаємо, 5 грудня окупанти завдали восьмого масованого удару по території України. У багатьох регіонах України виникли перебої зі світлом.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0