--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула 07 12 22

20:28, 7 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Вся важлива інфраструктура працює. Місто живе та працює на Перемогу.

-  Ми продовжуємо підготовку до можливих блекаутів. Сьогодні в черговий раз особисто перевірив комплектацію Пунктів Незламності. Всього в місті Військовою адміністрацією створено вже 45 таких пунктів в навчальних закладах. Також, 11 пунктів працюють у відділеннях поліції. Тобто вже 56 Пунктів у Кривому Розі є. Сьогодні поставив завдання створити найближчим часом ще 7 муніципальних пунктів. Також продовжується робота над розширенням їх мережі із залученням бізнесу та інших структур. Все необхідне в пунктах, які ми відкрили, є: генератори, буржуйки, підготовлений запас води та їжі, працюють кімнати «Матері та дитини». Всі Пункти працюють 24/7. Чув десь писали, що пункт починає працювати коли більш доби немає світла – це не так. Пункти Незламності працюють цілодобово. Адреси всіх Пунктів можна переглянути на моїх офіційних сторінках у Фейсбук та Телеграм у пості від 5 грудня, або на офіційному сайті міськради.

-  Також, в рамках підготовки міста до критичних ситуацій, сьогодні ми передали чергову партію нової спеціалізованої техніки Міськводоканалу. Це міні-навантажувачі, міні-екскаватор та великі екскаватори, телескопічні автокрани з вильотом стріли на 43 метри. Комунальна техніка зараз виконує багато функцій. Можу сказати, що при будівництві фортифікаційних споруд на нашому напрямку 70% - працювала техніка наших комунальних підприємств, а 30% - техніка промпідприємств міста. Це перше. Друге: це ліквідація наслідків ворожих атак та прильотів. Це - також комунальна техніка. Третє - питання допомоги Херсонщині. Зараз декілька наших бригад працюють на відновлені енергопостачання та укріплені критичної, енергетичної інфраструктури в самому Херсоні і в територіальних громадах Херсонщини. На жаль, деяка техніка постраждала від ворожих обстрілів та уламків снарядів, переверталась – все було! Але, зараз ми отримали потужну, сучасну техніку і всі роботи будуть продовжуватися. Також, є інша робота в нашому великому місті, яке повинно жити - люди повинні бути з водою, з опаленням.

-  Щодо ситуації на фронті. На нашому напрямку вона повністю перебуває під контролем ЗСУ. За інформацією Генштабу ЗСУ, на Херсонському напрямку ворог обороняється. Наші підрозділи завдають точних ударів по пунктам управління, районам зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. Під артилерійський вогонь ворога потрапили понад 10 населених пунктів, зокрема, Осокорівка, Золота Балка, Дудчани Херсонської області. Продовжує ворог терор і Нікопольського району нашої області. Вночі та вдень орки здійснили 8 обстрілів мирних громад зі ствольної артилерії та з РСЗВ «Ураган». У Нікополі пошкоджено 4 приватних житлових будинка, 9 цивільних об'єктів. Також вночі ворог обстріляв Марганецьку громаду. Без втрат. Криворізький район – обстрілів не було.

-  Сьогодні День працівників місцевого самоврядування. Неможливо під час війни переоцінити їх роль. Самоорганізація з перших годин війни. Будівництво фортифікаційних споруд. Допомога військовим. Прийом та підтримка вимушених переселенців. Робота шпитальної бази. Фактично місцеве самоврядування багато в чому взяло на себе функції логістики, тилу та інженерії. Збережено та виконуються всі міські соціальні програми підтримки криворіжців. В екстрених ситуаціях працівники нашого самоврядування не сплять і працюють цілодобово, щоб місто продовжувало жити. Дякую кожному за роботу! Зі святом!

-  Про наші мирні перемоги. На чемпіонаті України з плавання вихованець криворізької ДЮСШ №2 Олександр Поляков виборов срібну та бронзову нагороди. Вітаю!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! Та ще раз скажу: не питайте, коли закінчиться війна. Запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра. Разом – переможемо!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0