--.-° --% 0мм

Ви - наші Герої! - О. Вілкул привітав військовослужбовців з Днем Збройних Сил України

14:58, 6 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

6 грудня День Збройних Сил України — свято справжньої мужності, героїзму та відваги. Сьогодні голова Ради оборони Кривого Рогу - начальник Військової адміністрації  міста Олександр Вілкул зустрівся з криворізькими захисниками та вручив бійцям військових частин відзнаку  «За захист Криворіжжя».

Олександр Вілкул зазначив: «Сьогодні справді велике свято у нашій країні - День Збройних сил України. Нині вся країна живе та перемагає, завдячуючи Богу та нашим Збройним силам. Ми пишаємось нашими танкістами, нашою Нацгвардією, нашими частинами Територіальної оборони, льотчиками, бійцями ППО та всіма військовослужбовцями інших родів військ. Низький уклін від криворіжців усім солдатам та офіцерам.

Кривий Ріг з перших днів війни об’єднався та почав допомагати військовим. По багатьом напрямках, ми, фактично, розпочинали з «нуля». Можу сказати, що, в цілому, нами надано допомоги - починаючи з касок, бронежилетів, закінчуючи БПЛА, які літають на 150 км - на суму 900 млн грн. З них 400 млн – міський бюджет та  500 млн – приватні кошти. Всі разом ми наближаємо Перемогу! Віримо у наші Збройні Сили. Наші воїни  - незламні, сильні, непереможні! Це - офіцери, сержанти, солдати та медики - всі наші бійці, які протистоять ворогу на полі бою, закривають нам небо, підвозять пальне та ремонтують спецтехніку. Ви – справжні герої!».

Зокрема Олександр Вілкул привітав офіцерський склад тактичної групи Кривий Ріг («Саксагань»). Дії військових цієї групи відіграли основну воєнну роль не тільки в захисті й обороні Кривого Рогу та Криворізького району, а й звільнення правобережжя Херсонської області. Щирі слова від криворіжців передав начальник Військової адміністрації військовослужбовцями інших частин. Це - льотчики Військово-повітряних сил України, армійської авіації та ПВО, які не тільки захищають небо, а й громлять ворога з повітря, прикриваючи підрозділи сухопутних військ на землі, військовим 227-го та 78-го автомобільного та ремонтного батальйонів, батальйону «Кривбас», бійцям 129-й бригади Територіальної оборони. Також, висловив слова вдячності військовим окремого шляхо-відновлювального батальйону Т0400, які з перших днів війни займалися будівництвом блокпостів та укріпрайонів міста та надалі продовжують укріплювати підстанції та всі об’єкти критичної інфраструктури міста.

Полковник Національної гвардії Олександр Пискун сказав: «Саме Збройні Сили є колискою майже всіх, хто проходить  службу у будь-яких  збройних формуваннях. Це – Національна Гвардія, Національна Поліція, тощо. Це  - наше загальне свято, не залежно від того, які шеврони знаходяться на руці.  Зазначу, що військові у Кривому Розі завжди отримували підтримку від міста. З початку війни вирішальну роль у допомозі щодо забезпечення військових на нашому напрямку відіграла Військова адміністрація міста під керівництвом Олександра Вілкула. Була проведена по-справжньому титанічна робота. Усі разом ми відстояли Кривий Ріг, місто не було захоплене і зруйноване. Разом - переможемо!».

Військова адміністрація Кривого Рогу з перших днів війни надає системну, комплексну підтримку військовим. Бійцям передано більше 10-ти тисяч бронежилетів, більше 7 тисяч комплектів форм та понад 24 тисячі одиниць іншого обмундирування, більше 10 тисяч касок. Також, придбані тисячі одиниць берців, тактичні кросівки, наколінники, рюкзаки, тактичні навушники, та інше. Вирішується питання і зі спецобладнанням, зв’язком та автотехнікою: закуплено майже 300 тепловізорів, більше 100 приладів нічного бачення і тепловізійних прицілів, 130 біноклів і далекомірів.

Крім цього, для частин закупили та передали їм більше 1300 сучасних рацій і спеціального обладнання до них, 220 сучасних квадрокоптерів та комплексів БПЛА, понад 300 пікапів та позашляховиків, 50 мікроавтобусів, 70 повнопривідних вантажівок, 42 машини швидкої допомоги. Всі машини придбані виключно за приватні кошти. Проведено понад 1000 ремонтів техніки.

Військовою адміністрацією Кривого Рогу придбано та передано частинам намети, ліжка, розкладачки, пауербанки, буржуйки, пральні машини, холодильне обладнання, 336 штук генераторів, понад 320 комп'ютерів, ноутбуків і планшетів та більше 40 телевізорів, понад 270 тис коробок медикаментів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых