--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині відкрили трасу у Криворізькому напрямку

11:04, 3 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В умовах повномасштабного вторгнення росії, для країни яка воює вже десятий місяць поспіль, дорожнє сполучення є невідʼємною частиною обороноздатності. А якісні автомобільні дороги - це швидка евакуація цивільного населення в більш безпечні регіони, перевезення гуманітарних та військових вантажів, і підтримка економіки в цілому. Як повідомляє Служба автомобільних доріг області, шяхопровід яким сьогодні відкрили рух, планували відремонтувати у цьому будівельному сезони - навесні транспорт вже мав поїхати цією ділянкою, але війна поставила на паузу будівельні роботи.

Ця ділянка найдовшої дороги країни М-30 має інтенсивний трафік – понад 5000 автівок на добу. І на Криворізькому напрямку, водії вимушені були користувались тимчасовим об’їздом.

 

Вкрай важливо було відновити роботи та завершити ремонт штучної споруди на трасі міжнародного значення.

Мостовики виконали низку робіт:

  • замінили балки на залізобетонному шляхопроводі;
  • влаштували монолітну плиту та гідроізоляцію;
  • замінили деформаційні шви та уклали новий шар асфальтобетонного покриття;
  • встановили нові дорожні знаки та нанесли розмітку.

Над відновленням споруди працювало 10 фахівців та десятки одиниць дорожньої техніки: автокрани, бетономішалки, самоскиди та екскаватори.

Сьогодні, 1 грудня дорожники демонтували знаки «об’їзд» та прибрали блоки що забороняли рух на розв’язці Кривий Ріг – П’ятихатки.

Відсьогодні рух відкрито для всіх видів автотранспорту.

Довідково:

М-30 Стрий – Ізварине - Дорога Єдності, саме цей маршрут дозволяє людям безпечно та швидко дістатися з заходу на схід. М -30 найдовша траса країни: майже 1400 км. З них 300 км пролягає територією Дніпропетровщини, у 2021 році ремонт проведено на всій протяжності автошляху.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых