--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Попри воєнний стан, у міському Бюджеті-2023 збережені всі  соціальні виплати матеріальних допомог криворіжцям

16:16, 2 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У 2023 році на комплексні соціальні програми підтримки криворіжців спрямують 598,4 млн грн. Збережені всі виплати та матеріальні допомоги. 

«У наступному році ресурс бюджету максимально спрямований на те, щоб в умовах воєнного часу вистояла міська інфраструктура, була збережена бюджетна сфера. Та, безумовно, один із ключових моментів це – соціальна підтримка криворіжців, вимушених переселенців, допомога нашим військовослужбовцям, які відстоюють на передовій цілісність України. Сьогодні, в умовах воєнного стану, Кривий Ріг залишається містом соціального захисту та підтримки. Тому, навіть в складних умовах війни, у наступному році буде збережена міська програма соціальної підтримки, яка передбачає понад 50 різних видів матеріальних допомог, компенсацій та пільг. Розмір яких збережено на рівні цього року», - зазначив в. о. міського голови Юрій Вілкул.

У 2023 році допомогу з міського бюджету будуть отримувати: фронтовики Другої світової, воїни-інтернаціоналісти, чорнобильці, реабілітовані, діти з інвалідністю, особи з інвалідністю з дитинства, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти постраждалих внаслідок воєнних дій та конфліктів. Також, збережено виплати учасникам бойових дій АТО/ООС, сім’ям загиблих військовослужбовців в ході проведення антитерористичній операції та тих, що пропали безвісти в ході проведення цієї операції.

«Наша країна втрачає захисників та захисниць, які віддають своє життя за нашу свободу та суверенітет держави. Сім’ям криворіжців загиблих у війні з росією з міського бюджету передбачено одноразову виплату соціальної підтримки у розмірі 100 тис грн. Крім того, розуміючи економічні труднощі, у 2023 році збільшиться допомога на поховання сім’ям загиблих захисників та захисниць України у війні з росією. Вона складатиме 25 тис грн, замість 20 тис грн, що виплачується у 2022 році», - сказала директор Департаменту соціальної політики Інеса Благун.

У наступному році продовжиться виплата матеріальних допомог на лікування та у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем, до Дня ветерана і криворіжцям у зв’язку зі сторічним ювілеєм та на ремонт пандусів. 

Крім того, у міському бюджеті-2023  передбачені кошти на: фінансову підтримку семи громадських організацій ветеранів; на компенсацію пільгового проїзду авто-електротранспортом; на утримання двох Будинків милосердя, в яких сьогодні проживають не тільки криворіжці, а й евакуйовані мешканці з інших територіальних громад; на закупівлю продуктів харчування для підтримки криворіжців, а саме, для формування продуктових наборів. Також, у наступному році  у програмі соцзахисту передбачені кошти на харчування ВПО, військовослужбовців збройних сил України, зубопротезування ветеранів, тощо. 

«Ми повинні дбати про криворіжців, про тих, хто знайшов прихисток у нашому місті та про наших військових, адже в складних умовах сьогодення тільки разом  ми подолаємо ворога - кожен на своєму фронті! Тому, Перемога буде за нами!», - підкреслив Ю.Вілкул.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0