--.-° --% 0мм

Діти захисників України з Кривого Рогу відпочивають та оздоровлюються на Закарпатті, у Туреччині та країнах Європи

14:48, 2 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кривий Ріг всебічно підтримує військових й допомагає сім’ям захисників. На Закарпатті оздоровлюються діти криворізьких військовослужбовців. 11 дітей з родин військових повернулися в рідне місто після психологічної реабілітації в дитячо-оздоровчому комплексі «Синевірське озеро». 

Зустрічаючи дітей з відпочинку, полковник Нацгвардії Олександр Піскун сказав: «Це дуже важливо, що місто надає таку підтримку родинам наших бійців. Кожен, хто зараз боронить Україну – справжній герой. Кривий Ріг пишається своїми захисниками, підтримує й буде надалі підтримувати, як на передовій, так й їх родини в тилу. Нещодавно, у жовтні, 18 дітей мали змогу оздоровитися на Закарпатті у державному «Міжнародному дитячому центрі «Артек», а сьогодні ми зустріли 11 дітей захисників України, які 21 день відпочивали та набиралися сил у дитячо-оздоровчому комплексі «Синевірське озеро». У грудні, ще 11 юних криворіжців відпочинуть у Закарпатській області. Місто та Військова адміністрація й надалі будуть підтримувати своїх героїв та їх рідних, тим самим наближаючи нашу Перемогу».

Діти відпочивали, відновлювалися та набиралися сил. У програмі оздоровлення були екскурсії, походи та спортивні змагання. Стас та Віталій, які стали друзями під час відпочинку, поділилися враженнями від поїздки: «В оздоровчому таборі смачно готували, була піца та інші смаколики, які нас здивували, а головне – це цікаві та активні екскурсії. Найбільше нас вразило велике озеро Синевир, воно наче магічне. Кожного дня були організовані спортивні ігри: волейбол, баскетбол, шахи, шашки та ін. Нам пощастило з погодою, було тепло, а під кінець нашого перебування випав сніг, ці зимові краєвиди – надзвичайні. Всі гори були засніжені, це дуже красиво. Нам дуже все сподобалося. Вдячні всім організаторам за таку можливість та відпочинок для нас».

Кривий Ріг завжди опікується оздоровленням дітей. І сьогодні, коли йде війна в країні криворізькі діти потребують постійної уваги, особливо діти пільгових категорій. З початку війни місто відправило 75 юних криворіжців на оздоровлення та реабілітацію до гірських таборів відпочинку. Це - діти пільгових категорій: діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, з багатодітних сімей, з малозабезпечених сімей, діти учасників АТО/ООС та воїнів, які зараз стримують збройну агресію росії та діти, чиї батьки загинули, пропали безвісти, захищаючи рідну землю від ворога.

Крім того, у жовтні за підтримки Олександра Вілкула вісім родин бійців Криворізької бригади нацгвардії виїхали на відпочинок до Турції. Раніше на відпочинок на Середземному морі відпочивали дві групи – сім родин – діти та дружини нацгвардійців, які загинули, пропали безвісти або знаходяться у полоні. 

Раніше за підтримки Військової адміністрації Кривого Рогу до Австрії були евакуйовані діти з двох міських Центрів соціальної реабілітації – 99 дітей та 21 педагог центру для супроводу. В австрійських містах Інсбург та Імст дітям забезпечено проживання, харчування, онлайн навчання в криворізьких школах, а також навчання в австрійських школах. До Польщі, Німеччини та Туреччини були вивезені 69 дітей з прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу. 98 дітей-сиріт та 30 супроводжуючих їх педагогів були вивезені на проживання до Турції. 70 юних спортсменів були направлені до країн Європи, де вони проживають та тренуються. Також, Військова адміністрація надала допомогу в евакуації на Західну Україну майже 3 тисячам криворіжців – родинам з дітьми з інвалідністю, багатодітним родинам, родинам військовослужбовців, тощо.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0