--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: В умовах зими всі служби міста готові до роботи в посиленому режимі. Для розчистки доріг та вулиць від снігу підготовлена необхідна спецтехніка

14:41, 1 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В.о. міського голови Юрій Вілкул провів робочу нараду з питання готовності  спеціалізованої техніки до розчистки міста від снігу. Для прибирання доріг та вулиць на сьогоднішній день підготовлено 60 спеціалізованих  машин та 19 тисяч тон посипкового матеріалу.

Вже протягом двох тижнів  водії та спецтехніка  перебувають у режимі чергування. Заздалегідь були відпрацьовані основні маршрути роботи з найбільшим трафіком.

Юрій Вілкул сказав: «В умовах воєнного часу працюємо в режимі максимально ефективного використання того ресурсу, що у нас є. Погодні умови змінюються швидко, а тому ми зробили все можливе, з урахуванням реалій сьогодення, щоб підготувати міську інфраструктуру до зими. Вся техніка в наявності, яку потрібно - відремонтували. Заготовлений у достатній кількості посипковий матеріал для шляхів та паливно-мастильні матеріали. За потреби всі служби готові працювати у посиленому режимі».

За останні роки місто поповнило автопарк спеціалізованої снігоприбиральної техніки новими комбінованими машинами, автогрейдерами, навантажувачами та навісним обладнанням до них.

У ході робочої наради Юрій Вілкул акцентував увагу на тому, що зараз місту та його мешканцям доводиться жити в умовах значно обмеженого обсягу електроенергії. Укренерго, ДТЕК застосовуються аварійні, стабілізаційні й віялові відключення світла для збереження та стабілізації енергосистеми країни. На їхні графіки та тривалість відключень місто впливати не може.

«Тому зараз в обмеженому режимі працює комунальний електротранспорт, не працює зовнішнє освітлення. Йде зима, ситуація на дорогах може погіршуватися, тому безпека руху має забезпечуватися максимально. А всім учасникам дорожнього руху необхідно суворо дотримуватися правил: пішоходи мають подбати про світловідбиваючі елементи на одязі, завжди мати при собі ліхтарики, або ж для освітлення себе, особливо при перетинанні проїжджих частин автомобільних доріг - вмикайте мобільні телефони, а водії мають дотримуватися швидкісного режиму, обмежити швидкість руху, особливо по місту», - зазначив Юрій Вілкул.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0