--.-° --% 0мм

Синергія творчості юних художників та військових - у Кривому Розі в рамках проєкту «Малюнок на двох» відкрилася художня виставка «Разом до Перемоги»

15:19, 30 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В одному з медичних закладів міста юні криворізькі художники - вихованці музичної школи №5 разом з військовими представили спільну виставку робіт патріотичної тематики.

Юні митці об’єдналися з військовими Збройних Сил України заради творчого задуму. Діти виконали ескізи патріотичних малюнків, а військовослужбовці доповнили та завершили художні роботи. Спільна мета, творча наснага та неймовірна жага до перемоги, об’єднала дітей та військових у цій колективній творчій праці.
З відкриттям виставки всіх учасників привітав заступник міського голови Сергій Мілютін: ««Мистецтво допомагає перемагати, тим більше якщо воно об’єднує дивовижні таланти криворізької молоді та енергію наших військових. Ми всі об’єднанні однією метою – це наша Перемога, ми її досягнемо! Ми її вже бачимо у творах, які виставлені на виставці «Разом до Перемоги». Кривий Ріг - це таланти, Кривий Ріг – це енергія, Кривий Ріг – це Перемога! Ці картини ми плануємо показати в Фінляндії та Польщі й після цього ми виставимо їх на аукціоні, для того, щоб кошти пішли на підтримку талановитих дітей та на підтримку військових».
Радник Начальника військової адміністрації міста Олександр Пискун зазначив: «Цей проєкт дуже важливий, як для дітей так, і для нас, військовослужбовців. Відчувається дитяча любов й повага до українських захисників, до своєї Батьківщини. Наші бійці з задоволенням долучилися до цього проєкту, деякі взагалі взяли вперше у руки пензлики. Але все вийшло, роботи надзвичайно гарні. Така дитяча підтримка для наших військових, вкрай необхідна для підняття бойового духу. Такі заходи потрібно продовжувати й надалі». 
Організатори виставки малюнків мали на меті проявити турботу про військових, які зараз боронять рідну землю. «Наші учні та викладачі надихнулися ідеєю створити патріотичні полотна у співавторстві з криворізькими Нацгвардійцями. Діти самі розробляли ескізи для подвійного авторства. Всі малюнки насичені українською символікою, патріотизмом та глибоким змістом. У мріях наших вихованців провести аукціон, продати ці малюнки, а гроші віддати на потреби ЗСУ», - сказала директор музичної школи, Ольга Терещенко.
Дев’ятирічна Марія, вихованка художнього відділу школи поділилася своїм враженням від участі у виставці: «Своїм малюнком, який я назвала «Моє село» дуже хотілося показати, як я сумую за тим мирним часом коли ми відпочивали там всією родиною. Я намалювала половину малюнка, а іншу залишила для військового. Мені дуже сподобалося, як він доповнив мою картину, вийшло чудово. Військовий домалював калину, лелеку, річку я не очікувала, що вийде так красиво».
У проєкті «Малюнок на двох» участь взяли 12 вихованців художнього відділу музичної школи №5: Нікоза Аліна, Воловик Аріна, Северенчук Олексій, Вербицька Марія, Давидова Ксенія, Васюк Мілана, Жук Анна, Величко Максим, Бараб Ксенія, Морозюк Микита і Назар, Єдлічко Ксенія.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0