--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: У Кривому Розі проводимо велику роботу для повернення очного навчання. Головне – безпека дітей

16:14, 29 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Тиждень тому Військовою адміністрацією міста, з урахуванням покращення становища на нашому напрямку фронту, поставлено завдання керівникам шкіл та інших закладів розпочати підготовку до очного навчання. Начальник Військової адміністрації міста Олександр Вілкул запропонував після новорічних канікул дозволити школам, дитячим садочкам, ДЮСШ, музичним школам, Палацам культури та іншим закладам перейти у режим офлайн. Але лише тим, у кого є сховища та укриття. І лише на кількість дітей та працівників, що не перевищує кількість місць в укриттях.

При цьому, кожен окремий заклад чи клас самостійно вирішують який режим роботи обрати – онлайн чи офлайн, шляхом реального голосування батьків. Остаточні рішення, звісно, будуть  прийматися з урахуванням ситуації з енергетикою, інтенсивністю ракетних ударів та іншими факторами.

Наразі в 74 освітніх закладах ремонти укриттів завершені, а ще в 18 тривають, їх планується завершити до кінця року. В.о. міського голови Юрій Вілкул провів робочу нараду в одному із закладів дошкільної освіти та оглянув тимчасове укриття дитячого садочка, в якому можуть перебувати 150 дітей, є запас води, тепло та електрика.

«Воєнні дії в Україні позначилися на всіх сферах нашого життя. Особливих змін зазнала освітня галузь, зокрема дошкільна. Дитячі садочки міста працюють дистанційно, приймають тимчасово переміщених осіб, серед яких й багато сімей з дітьми. Розуміючи, як важко зараз особливо працюючим батькам влаштувати дітей, ми робимо все, що від нас залежить, щоб підготувати освітні заклади до безпечного виховного та учбового процесу офлайн. Для нас завжди на першому місці – безпека дітей. Тим паче, коли ворог продовжує ракетний терор. Але ми налаштовані на перемогу й одночасно робимо ремонти та облаштовуємо тимчасові укриття, захисні споруди, які розташовані в освітніх установах. І тільки покращиться ситуація, менше буде повітряних тривог, ми будемо поступово повертатися до очної роботи усіх освітніх закладів, зокрема й дитсадочків», - підкреслив Юрій Вілкул, в.о. міського голови.

Як зазначила директор департаменту освіти та науки Тетяна Кріпак, криворізькі освітні заклади почнуть працювати в офлайн режимі тільки за умови безпечного перебування в них дітей: «І хоча ворога наші військові відігнали від кордонів Кривого Рогу та області, ще існує небезпека з боку росії - з неба. Тому, буде поетапним процес повернення до роботи освітніх закладів. Головним критерієм є відповідний стан тимчасових укриттів та безпечне освітнє середовище. Цю роботу ми плануємо продовжувати й наступного року, щоб садочки та школи були з облаштованими укриттями, які відповідатимуть вимогам військового стану».

«Це приміщення ми зробили яскравим, світлим, затишним аби дітям було цікаво, комфортно і безпечно. Ми скучили за дітками і знаємо, що вони також скучають за дитсадком та спілкуванням з друзями. Батьки, особливо ті що працюють по змінам, постійно цікавляться, коли можна буде водити малечу до садочка. Ми всі разом віримо і сподіваємося, що ситуація в країні дозволить це зробити якнайшвидше», - сказала Алла Кузуб, директор дошкільного навчального закладу.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых