--.-° --% 0мм

Голова "Укренерго" розповів, що можливі різні сценарії блекауту

10:06, 29 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Росія намагається повністю відключити електроенергію в Україні (влаштувати блекаут), проте поки що енергосистему вдавалося зшивати за короткий термін. При цьому "Укренерго" не відкидають повного блекауту: у такому разі електроенергії не буде протягом довгого часу.

Про це в інтерв'ю  розповів голова "Укренерго" Володимир Кудрицький. "Є різні сценарії блекауту... Ще раз повторю: загалом блекаут – це не кінець світу. Це дуже складна подія як для енергетиків, так і для споживачів, тому що обмеження енергопостачання можуть бути дуже тривалими. Але загалом для споживача ця картина вже знайома: обмеження енергопостачання якийсь час, проблема зі зв'язком та іншими сервісами", – розповів експерт.

При цьому точного терміну відновлення подачі електроенергії Кудрицький не називає. Все залежатиме від того, якою буде наступна ракетна така Росії, до яких об'єктів вони потраплять і як успішно спрацює українська ППО.

"Ніхто не може спрогнозувати і знати заздалегідь, скільки і в якому регіоні не буде енергопостачання, якщо така подія теоретично трапиться. Тому що ми не знаємо, які будуть ракетні удари, до яких точок ці ракети потраплять, яким буде масштаб руйнувань, які нам будуть доступні мережі, підстанції та електростанції, щоб запитувати споживачів", – сказав Кудрицький.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых