--.-° --% 0мм

Загарбники у Херсоні спалювали тіла своїх загиблих військових на звалищі, - ЗМІ

10:28, 23 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Жителі Херсона повідомили, що під час окупації на територію сміттєзвалища на околиці міста росіяни звозили тіла загиблих загарбників та, ймовірно, спалювали їх там.

Про це пише The Guardian із посиланням на свідчення херсонців.

За словами жителів Херсона, їм заборонили наближатися до цього сміттєзвалища, відгородивши його "від цікавих очей".

Як пише видання, причиною такої "нервової секретності", за словами херсонців, було те, що окупаційні війська мали на меті: скидати туди тіла своїх загиблих побратимів, а потім спалювати їх.

Місцеві жителі повідомили, що бачили, як російські вантажівки приїжджали на звалище з чорними мішками, які потім підпалювали, наповнюючи повітря великою хмарою диму та жахливим запахом горілої плоті.

Херсонці вважають, що таким чином росіяни утилізували тіла своїх солдатів, які загинули під час важких боїв улітку. Хоча дехто з них уточнив, що безпосередньо не бачив цих тіл.

Працівники сміттєзвалища кажуть, що росіяни обрали найбільш ізольовану територію сміттєзвалища.

Водій вантажівки, теж працівник звалища, зазначив, що росіяни могли замінувати територію або залишити пристрої, що не розірвалися.

Видання зазначає, що поки що не може незалежно підтвердити отриману інформацію. При цьому українська влада не коментує розслідування щодо цього.

Однак, пише The Guardian, на сміттєзвалищі досі можна побачити залишки російських прапорів, форми та шоломів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0