--.-° --% 0мм

В Україні практично не лишилось неушкоджених ТЕС і ГЕС – голова Укренерго

07:00, 23 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Внаслідок масованих атак російських військ по енергетичній інфраструктурі в Україні практично не залишилося неушкоджених теплових та гідроелектростанцій.

Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Після атаки на нашу енергосистему 15 листопада в Україні практично не залишилося неушкоджених теплових та гідроелектростанцій. Щоб ви розуміли масштаб цих обстрілів, фактично вся теплова та гідрогенерація, якщо говоримо про великі станції, зазнала ушкоджень від ракетних ударів», — сказав він під час брифінгу 22 листопада.

За словами, Кудрицького, також в Україні майже не залишилось непошкоджених вузлових підстанцій Укренерго. На кожний важливий об’єкт «вже прилітало, при цьому на деякі підстанції по декілька разів — від трьох до восьми», додав голова правління НЕК.

«Масштаб руйнувань колосальний. Тому після кожної російської атаки потрібен час для того, щоб відновити зруйновану інфраструктуру та підживити споживачів», — підкреслив він.

За даними українських військових, окупанти випустили того дня по Україні близько 100 ракет, однак більша частина була збита. Так, в районі Києва підрозділи ППО збили 18 ракет з 21.

Ракетні і дронові удари по Україні повторилися 17 листопада.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых