--.-° --% 0мм

За підтримки міської влади у Кривому Розі ще 11 дітей захисників відпочивають на Закарпатті

15:49, 18 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За підтримки начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкулаорганізований відпочинок для дітей учасників АТО/ООС. Сьогодні 11 хлопців та дівчат оздоровлюються у дитячому закладу «Синевірське озеро» (с.Синевирська Поляна, Закарпатська область).

Заступник міського голови Сергій Мілютін сказав: «Безпека дітей під час війни – найголовніше у

нашій роботі. З перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну, Військова адміністрація

організувала роботу з підтримки дітей з особливими потребами, дітей- сиріт, дітей військових.

Працюємо у декількох напрямках: це і відправлення хлопців та дівчат до безпечних місць, а також оздоровлення криворізької малечі. Опікуємося різними категоріями, у тому числі, дітьми учасників АТО /ООС. У жовтні 13 дітей мали змогу оздоровитися на Закарпатті у Державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек».

Військова адміністрація Кривого Рогу забезпечує групи комфортабельним автобусом для поїздки,

проживання та харчування в готелі також безкоштовні.

Нагадаємо, що у жовтні за підтримки Олександра Вілкула вісім родин бійців Криворізької бригади нацгвардії виїхали на відпочинок до Турції. До того на відпочинок на Середземному морі відпочивали дві групи – сім родин – діти та дружини нацгвардійців, які загинули, пропали безвісти або знаходяться у полоні. Кожна родина сама визначала, скільки вона хоче відпочити на турецькому курорті на березі Середземного моря – від 2 до 8 тижнів.

Крім того, за підтримки Військової адміністрації Кривого Рогу через війну в Австрію були евакуйовані діти з двох міських Центрів соціальної реабілітації – 99 дітей та 21 педагог центру для супроводу. В австрійських містах Інсбург та Імст дітям забезпечено проживання, харчування, онлайн навчання в криворізьких школах, а також навчання в австрійських школах. До Польщі, Німеччини та Туреччини були вивезені 69 дітей з прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу. 98 дітей-сиріт та 30 супроводжуючих їх педагогів були вивезені на проживання до Турції. 70 юних спортсменів були направлені до країн Європи, де вони проживають та тренуються. Також, Військова адміністрація надала допомогу в евакуації на Західну Україну майже 3 тисячам криворіжців – родинам з дітьми з інвалідністю, багатодітним родинам, родинам військовослужбовців, тощо.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0