--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Місто робить все для того, щоб навіть в умовах аварійних відключень електроенергії і навіть затяжного «блекауту» харчова промисловість працювала та криворіжці отримували необхідні продукти 

13:14, 9 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В. о. міського голови – заступник голови Ради оборони Кривого Рогу Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду з питання готовності роботи підприємств–виробників хлібобулочної продукції у разі відключення від зовнішніх мереж електроенергії.

В умовах, коли ворог підступно та підло б’є по енергетичних об’єктах, прагне залишити українців без тепла, світла та води, одним із першочергових завдань міської влади є координація та розробка плану дій разом з усіма підприємствами, зокрема, харчової промисловості щодо забезпечення їх діяльності у випадку знеструмлення, перебоїв із водо- та газопостачанням. 

Юрій Вілкул підкреслив: «На сьогодні місто має достатній запас продуктів харчування. Наші хлібозаводи, міні-пекарні та кондитерські цехи кожного дня забезпечують криворіжців свіжим хлібом, запашними тістечками та булочками. І зараз ми працюємо над тим, щоб так було й надалі. Спільно із місцевими виробниками хлібу, відпрацьовуємо конкретний алгоритм їхньої роботи у випадку знеструмлення. Поставлене чітке завдання підготувати альтернативу, замість газу – пелети, замість централізованої електроенергії - генератори. Для зміцнення та збереження потужностей найбільших міських виробників хлібобулочної продукції залучаємо ресурс інших підприємств. Це стосується генераторів, придбання цистерн для зберігання не лише технічної, але й питної води - для виробництва хліба. Безумовно, має бути також режим жорсткої економії енергоресурсів. Тобто, відпрацьовуємо комплекс заходів, спрямованих на те, щоб навіть за найгірших умов жителі міста, заклади соціальної сфери, лікарні, терцентри могли отримати головний стратегічний продукт – хліб». 
У Кривому Розі працює два великих підприємства - «Криворіжхліб» та «Хлібозавод №1», а також 7 міні-пекарень. Одна із перших приватних міні-пекарень по виробництву хлібобулочних виробів «ЗВГ» відкрилася у 1996 році. На той час вона виробляла до 1 тони продукції за зміну. Зараз виробництво сягає близько 3-х тон продукції щодобово, виробляється понад 50 найменувань хлібобулочних виробів. 

Директор підприємства Микола Грунь сказав: «Наш колектив готовий працювати в екстремальних умовах, маємо альтернативні джерела для роботи обладнання та для вироблення електроенергії. В умовах воєнного стану та, враховуючи ситуацію в країні, проводимо роботу по зменшенню використаної електроенергії на підприємстві. Так, у жовтні ми спожили на 30% електроенергії менше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також, ми не використовуємо газ, перейшли на пелети. Це дозволяє нам упевнено дивитися у новий день».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых