--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: За 150 років криворізька школа №40 випустила тисячі розумних, працьовитих, відповідальних та патріотичних криворіжців

10:31, 7 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

4 листопада криворізька гімназія №40, яка була загальноосвітньою школою №40, відзначила 150-й день народження. З поздоровленнями, подарунками та міськими відзнаками на свято завітав в.о. міського голови Юрій Вілкул.

За 150 років навчальний заклад випустив понад п’ять тис учнів, з них майже 50 нагороджені золотими та срібними медалями. Сьогодні педагогічний колектив гімназії складається з 26 вчителів, тут  навчається 256 учнів. 

Ювілей гімназії - це велика подія в освітньому житті Кривого Рогу. Все змінюється, незмінним залишається лише одне: професіоналізм і самовіддача педагогічного колективу, підтримка і взаєморозуміння з боку батьків, залученість учнів в освітній і виховний процес.  Це і визначає успіх освітнього закладу.

«Школа, ліцей, гімназія - це другий дім, де навчаються, виховуються, формуються та поступово стають справжніми людьми! Я впевнено можу сказати, що 150 років тут випускають відповідальних, працьовитих, чесних та патріотичних криворіжців. Серед них є вчителі, лікарі, діячі мистецтв, громадські та державні діячі. Безумовно, якість та рівень навчання залежать від умов, в яких виховуються діти, працюють педагоги. І ми робимо все, щоб криворізькі освітні заклади розвивалися, покращувався їх комфорт, зручність освітнього процесу та впроваджувалися сучасні освітні технології. Зараз в країні війна і всі сили та ресурси ми спрямовуємо на боротьбу з ворогом. Але після нашої Перемоги криворізькі учні перейдуть з дистанційного навчання, сядуть за парти шкіл, ліцеїв та гімназій, щоб отримувати якісні знання, всебічно розвиватися та спілкуватися з однолітками»,- зазначив Юрій Вілкул.

«Ми завжди пам'ятаємо всіх наших учнів, вчителів, директорів. Я сама випускниця цієї школи. Так склалася доля, що тепер   працюю тут директоркою.  Ми вдячні педагогам-ветеранам за те, що вони творили історію та славу нашої школи, примножували традиції, зберігали й передавали з покоління у покоління. Головний наш скарб - наші учні! Більшість з них - призери та переможці районних олімпіад з історії, географії, біології, української мови та літератури, математики. Вони є постійними учасниками різних спортивних, музичних конкурсів міжнародного, всеукраїнського, міського та районного рівнів. Наш колектив вчителів та дітей - це наша друга родина, де близькі завжди приходять на допомогу! Ми всі разом з перших днів російського вторгнення створили потужний гуманітарний штаб і щодня працюємо заради Перемоги! Я хочу запевнити, що незважаючи на війну, наш заклад, хоч і дистанційно, але продовжує активно жити, творити, сіяти у душі гімназистів добре і вічне! Наше головне бажання, щоб в країну повернувся мир, а наші учні повернуться за парти!», - зазначила Ольга Устінова, в.о. директора гімназії №40.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0