--.-° --% 0мм

Голова Великоолександрівської громади Херсонської області: Ми вдячні Кривому Рогу, який прийняв нас і продовжує про нас піклуватися. Турбота про внутрішньо переміщених осіб, яку ми відчуваємо тут - є не в кожному місті

12:38, 6 окт 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кривий Ріг є центром підтримки мешканців які приїжджають у місто з тимчасово окупованих територій, а також звільнених населених пунктів. Військова адміністрація міста надає допомогу 4 об’єднаним територіальним громадам (ОТГ) Херсонщини: Кочубеївській, Високопільській, Нововоронцовській та Великоолександрівській. Ще у квітні розпорядженням Військової адміністрації Кривого Рогу був створений штаб, що займається всіма питаннями з відновлення життєдіяльності та комплексної підтримки звільнених територій Херсонської області, які є прилеглими до Криворізького району та межують з ним.

Військовою адміністрацією Кривого Рогу до звільнених населених пунктів Херсонщини було відправлено понад 10 тисяч одиниць різних видів допомоги: пальне, генератори, електрокабельна продукція, будівельні матеріали, продуктові набори, медикаменти, тощо. Також з перших днів війни Військовою адміністрацією Кривого Рогу надається комплексна допомога з відбудови зруйнованої інфраструктури, у відновлені енерго-, водо-, газопостачання, інтернет зв’язку.

Про організацію допомоги внутрішньо переміщеним особам, та які питання ще потребують підтримки з боку міста, йшла мова на виїзній робочій нараді, яку провів заступник голови Ради оборони Кривого Рогу, в. о. міського голови Юрій Вілкул.

Присутня на зустрічі голова Великої Олександрівки Херсонської області Наталія Корнієнко не стримувала емоцій:

«Ми всі дуже радіємо, адже 4 жовтня була звільнена Велика Олександрівка! В мирний час чисельність громади складала 16,5 тисяч. Сьогодні у Кривому Розі проживає наших переселенців 5,5 тисяч. Ми вдячні місту, яке прийняло нас, обійняло, обігріло і продовжує про нас піклуватися. Була надана допомога з евакуацією людей, розселенням, медична допомога, продуктові набори, гігієна. Було також багато різних заходів, спрямованих на ознайомлення з Кривим Рогом наших жителів. Також, ми брали участь в озелененні міста, в суботниках. Ми радіємо, що знаходимося саме у Кривому Розі. Крім міської влади хочу подякувати і Військовій адміністрації Кривого Рогу, бо дійсно, те піклування про внутрішньо переміщені особи, яке ми відчуваємо тут - є не в кожному місті. Ми спілкуємося зі своїми земляками, що зараз перебувають на інших територіях - такої допомоги, уваги у них немає».

Офіційно, з Херсонщини обліковано майже 28 тисяч внутрішніх переселенців. У місцях компактного проживання мешкає 1,5 тис переселенців з Херсонської області. Найбільше людей приїхало до Кривого Рогу з Нововоронцовки, Високопілля, Великої Олександрівки, Білої Криниці, Осокорівки, Давидова Броду, Архангельського, Тополиного.

Юрій Вілкул сказав: «У нас відпрацьована чітка система роботи з людьми, які приїжджають до нашого міста із зони бойових дій. Вона охоплює дуже багато напрямків, починаючи від соціальної підтримки, правової, медичної, психологічної допомоги, видачі продуктових наборів. За рішенням Військової адміністрації та Ради оборони Кривого Рогу виділені приміщення для організації 5 пунктів видачі гуманітарної допомоги ВПО з Херсонської області. У нас велике, дружнє місто і у цей час випробувань, коли ворог безжально, підступно та жорстоко нищить українські міста та села, руйнує людські життя ми маємо бути сильні та згуртовані як ніколи! Разом - ми переможемо!».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0