--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині зібрали третину врожаю соняшника

18:10, 5 окт 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Про це стало відомо на брифінгу в обласній військовій адміністрації.

В аграріїв – сезон посіву озимих та жнив пізніх ярих. На Дніпропетровщині намолотили понад 350 тис тонн соняшника. Це третина запланованого врожаю. Почали збирати кукурудзу. Сіють озимі пшеницю і ячмінь. 

«Наприкінці вересня та на початку жовтня були дощі. Через це збір пізніх ярих та посів озимих затрималися. Але за прогнозами, до середини жовтня буде сухо і тепло. Така погода сприятиме роботам у полі», – сказав начальник регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак.

Цьогоріч аграрії чекають на добрий врожай соняшника і кукурудзи. Врожайність пізніх ярих – на рівні минулих років. Кукурудзи намолотили понад 40 тис тонн. Обробили 12 тис га полів. У планах – 292 тис га.

 В області засіяли менше 40% полів, відведених під озимі зернові. Не виключено, що аграрії працюватимуть до листопада. Це вже запізні строки для озимих.

В наступному році очікується незначне зменшення врожаю. Проте навіть за найбільш песимістичними прогнозами планують зібрати понад 1 млн тонн пшениці. Цього вдосталь, аби забезпечити мешканців області продовольством і залишити для експорту.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0