--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула за підсумками 2 жовтня і тижня

06:48, 3 окт 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  221 день наше місто разом із усією Україною протистоїть масштабній російській агресії. Сьогодні вже очевидно, що ми боремося проти справжніх терористів. Боремося проти нелюдів, які обстрілюють мирні міста важкими ракетами, дронами-камікадзе та ракетними системами залпового вогню. Війна з дітьми, жінками та мирним населенням – це те, чим займаються боягузливі російські терористичні війська. Очевидні факти терору ми бачимо останніми днями і в Дніпрі, і в Нікополі, і в Зеленодольську, і, нажаль, в Кривому Розі. Тільки в нашій області окупанти за тиждень убили семеро людей, серед яких діти, поранили – 50. Пошкоджено понад 400 цивільних будівель. У середу ворог завдав ракетного удару по Кривому Рогу ракетою Х-59. Сьогодні вночі – дроном-камікадзе. В обох випадках удари були завдані по абсолютно цивільним об'єктам. Руйнування значні, але, слава Богу, без втрат. А у четвер окупанти вдарили з «Ураганів» по Зеленодольській громаді Криворізького району забороненими Женевською конвенцією касетними снарядами. Вдарили по зупинці транспорту. Поранення отримали 19 людей, які просто йшли на роботу. Одна людина, жінка, нажаль сьогодні померла у лікарні від відкритої черепно-мозкової травми.

-  Вчора вночі окупанти завдали ударів з РСЗВ та ствольної артилерії по м. Нікополь - там пошкоджені приватні будинки, господарські споруди, лінії електропередач, та Червоногригорівської громади у Нікопольському районі. Без втрат. У Криворізькому районі вночі та вдень обстрілів не було.

-  Нас не залякати і нас не зламати. Весь тиждень на нашій ділянці фронту наші частини продовжували успішне виконання поставлених завдань. Ситуація на нашому напрямку перебуває під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Оперативного командування "Південь", всі спроби диверсійно-розвідувальних груп ворога вести дії в нашому напрямку були успішно припинені. Також у середу окупанти танками спробували провести наступальні дії у напрямку Чкалові – Безіменне, але після підриву одного танка втекли. 

-  Успішно діють наші зенітні підрозділи. Протягом тижня було знищено штурмовик ворога Су-25, гелікоптер Мі-8, а також сучасний гелікоптер Ка-52. Ворог також проводить повітряну розвідку із застосуванням безпілотних шпигунів. Однак лише на нашому напрямку було збито не менше шести БПЛА. 
Не менш успішно діють і наші ракетно-артилерійські підрозділи. Вони завдають точних ударів по складах боєприпасів, командним пунктам, місцям зосередження техніки ворога. Також нанесено удари по пункту розгортання зенітно-ракетного комплексу «Бук-М3» в Бериславському районі. 

-  За інформацією ОК "Південь", що надійшла 2 жовтня, нашою авіацією та ракетно-артилерійськими підрозділами знищено ще 1 склад з боєприпасами, 2 самохідні гаубиці «Мста-С», 2 протитанкові ракетні комплекси, а також понад 10 одиниць авто-бронетехніки ворога. Є й інші хороші, дуже хороші новини на нашому напрямку, але як завжди давайте дочекаємось офіційної інформації військових. Низький уклін усім нашим солдатам та офіцерам за мужність та героїзм!

-  У День територіальної оборони України, пам'ятаю, як на початку війни для всіх добровольців не вистачало місць та зброї - бажаючих захищати свою країну було надто багато. Тому що Кривий Ріг - місто сміливих людей. Так було завжди. У нас не прийнято кричати про патріотизм. Криворіжці просто беруть і роблять свою справу. Зараз ми маємо нашу 129 Криворізьку бригаду - потужну силу територіальної оборони. Можу сказати, що її визнано командуванням як найкращу в країні з матеріально-технічного забезпечення. Зі святом, хлопці! Разом переможемо!

-  У самому Кривому Розі ситуація повність стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Всі органи влади чітко і злагоджено виконують свої функції. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

-  Місто зробило все, аби навіть в умовах воєнного стану заздалегідь підготуватися до початку опалювального сезону. На сьогодні вже підготовлено всі 96 котельних, 76 ТРП, замінено 7 км тепломереж, відновлено майже 11 км теплоізоляції, виконано ремонт 29 котлів та реконструкцію 2 котельних. Термін початку опалювального сезону, відповідно до законодавства, що діє в країні, залежить від погодних умов - середньодобова температура протягом 3-х діб повинна бути нижче +8 градусів. Також початок роботи котелень залежить від термінів початку постачання газу для теплогенеруючих підприємств. Але Кривий Ріг вже сьогодні технічно на 100% готовий почати опалювальний сезон. 

-  Почалася п'ята «хвиля» забезпечення криворіжців, які потребують підтримки. Ще 40 тисяч сімей отримають безкоштовні продуктові набори від міста. Ми розширили список одержувачів ще на 5 категорій – до 43. Також, вдруге продуктові набори отримають жителі, які особливо потребують допомоги. Вчора було видано майже 5 тисяч наборів, а всього ми вже роздали понад 158 тисяч таких продуктових наборів, придбаних за рахунок міського бюджету. Шановні земляки, я ще раз наголошую - не варто приходити до пунктів видачі з самого ранку, або в погану погоду. Наборів вистачить усім і термін їхньої видачі не обмежений за часом. Усі, кому передбачені набори, зможуть отримати їх, я гарантую.

-  Також Кривий Ріг продовжує підтримувати прифронтові та фронтові громади. Така допомога відбувається з перших днів війни. Протягом тижня видано 4 400 продуктових наборів від Військової адміністрації Кривого Рогу мешканцям Зеленодольської громади. А всього вже понад 20 тисяч сімей таких громад отримали продуктові набори від нашого міста.

-  У п’ятницю разом з Віце-прем’єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук ми були на звільненій частині Херсонщини - в селах, які були звільнені нещодавно. Провели наради, зустрілись з людьми. Кривий Ріг – місто-фортеця продовжить надавати допомогу нашім військовим, громадам деокупованих територій Херсонської області, підтримувати вимушених переселенців. Зокрема, у співпраці з UNICEF та Міністерством реінтеграції ми доставили в Кривий Ріг понад 10 тисяч комплектів нового дитячого зимового одягу. Ми забезпечимо цими наборами всіх дітей-переселенців, які через війну і звірства русні покинули з родинами свої домівки і зараз проживають в Кривому Розі. Українці завжди будуть допомагати українцям і ми обов’язково переможемо у цій війні. Адже це –  народна війна.

-  Протягом усього тижня радували нас своїми мирними перемогами спортсмени Кривого Рогу. І ще кілька хороших новин. На Чемпіонаті області з тхеквондо вихованці нашої ДЮСШ №10 взяли одразу 4 нагороди. Золоті медалі здобули Руслан Ліхачов, Катерина Тітієвська та Кирило Абрамяк, а Кирило Яшин виборов бронзу. А у Польщі криворожанин Валентин Петров завоював перше місце в Академічному Чемпіонаті з ММА 2022. Польські глядачі назвали його "Українським Тайсоном". Вітаю!

Такі короткі підсумки цього тижня. На фронті наші воїни з честю виконують свій обов'язок і не дають ворогові здійснювати свої злочинні плани. Наше місто, незважаючи на всі складнощі, живе і працює на перемогу. Ми вміємо перемагати і якщо ворог думає, що може нас залякати своїми ракетами, то він дуже сильно помиляється. Перемога буде за нами! Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! І не втомлюся повторювати: запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра.

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых