--.-° --% 0мм

Рішення про вступ України до НАТО прийматимуть усі 30 країн-союзників - генсек Столтенберг

19:43, 30 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення про вступ України до Альянсу прийматиме шляхом консенсусу всі 30 країн-союзників.

«Кожна демократична країна має право подати заявку на вступ до НАТО. Ми неодноразово говорили, що двері Альянсу відчинені. Під час зустрічі в Мадриді союзники НАТО також чітко заявили, що підтримують право України на вибір власного шляху і до якої структури безпеки вона хоче входити. Рішення про членство прийматимуть усі 30 союзників, ми прийматимемо його шляхом консенсусу.

Наш фокус уваги зараз на наданні Україні негайної допомоги у захисті проти агресії Росії. На цьому зосереджено наші головні зусилля», — сказав Столтенберг.

Нагадаємо, 30 вересня Україна подала заявку про вступ до НАТО у прискореному порядку.

«Де-факто ми вже пройшли свій шлях до НАТО. Де-факто ми вже довели сумісність із стандартами Альянсу. Сьогодні Україна подає заявку, щоби зробити це де-юре. За процедурою, яка буде відповідати нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У прискореному порядку.
Ми робимо свій визначальний крок, підписуючи заявку України на вступ у прискореному порядку до НАТО», - заявив Зеленський.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0