--.-° --% 0мм

Юрій Вілкул: Я вдячний всім педагогічним колективам, кожному вчителю, які в надскладних воєнних умовах не лише забезпечують якісний навчальний процес для дітей, але й стали єдиним «фронтом» на захист рідного Кривого Рогу 

12:26, 30 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В. о. міського голови Юрій Вілкул привітав освітян міста з професійним святом, та подякував їм за самовіддану працю, допомогу, небайдужість та розуміння тих викликів, які має вирішувати криворізька громада, захищаючи місто. Міськими нагородами були відзначені 35 криворізьких педагогів.  

Юрій Вілкул вручив Тетяні Прокоп’євій, в.о. директора Криворізького ліцею №24 годинник з іменним написом  міського голови. Сергій Кіслов, директор гімназії № 109 удостоєний нагрудного знаку «За заслуги перед містом»  I ступеню; Наталія Дворецька, директор закладу дошкільної освіти № 236  нагороджена  нагрудним знаком «За заслуги перед містом»  II ступеню.  Вікторії Деркач, директору  гімназії №52  «Діалог» очільник міста вручив нагрудний знак «За заслуги перед містом» III ступеню.

Високо оцінивши роботу закладів освіти під час війни, Юрій Вілкул сказав: «Сьогодні нам всім доводиться працювати в складних умовах. Сфера освіти, як і всі сфери нашого життя, зазнала сильних змін в умовах воєнного стану. Але, незважаючи на це, освітній процес у місті триває. Як педагог з майже 40-річним науково-педагогічним стажем я пишаюся нашими освітянами й хочу запевнити – місто й надалі робитиме все, щоб забезпечити комфортні умови для навчання дітей, підвищення кваліфікації вчителів, вирішувати проблеми комплектації шкіл, створюючи всі можливі умови для отримання якісної освіти. Я вдячний вам, що з перших днів війни ви долучилися до спільної великої роботи зі зміцнення оборони Кривого Рогу, підтримки військових, вимушених переселенців. І це все ви робите паралельно із вашими основними обов’язками - надавати якісні знання та навички учням».

Криворізькі педагоги зберігають провідні позиції в усіх напрямках, беруть участь та перемагають на професійних освітянських конкурсах. Так, серед 12 переможців 1 туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2022» двоє криворізьких вчителів: Оксана Малюк, вчитель з правознавства КЗШ №120 та Світлана Медведєва, вчитель інформатики Криворізького природничо-наукового ліцею. 

Директор департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак зазначила: «Не дивлячись на труднощі у навчанні, завдяки праці наших вчителів, криворізькі випускники показали високий рівень знань під час складання національного мультипредметного тесту у рамках вступної компанії - 2022. 147 учнів з 50 наших закладів отримали 200 балів – це чудовий результат. Такої кількості як випускників, так і закладів ще ніколи не було за усі часи проведення ЗНО. Крім того, троє випускників Криворізьких гімназій №91,61 та 130 школи отримали 200 балів з 3-х предметів тесту. Пишаємося нашими учнями та вчителями».

З перших днів війни, під керівництвом Військової адміністрації Кривого Рогу, заклади освіти спрямували свою роботу за різними напрямками. З одного боку, був чітко організований процес дистанційного навчання, а з іншого - заклади стали домівкою для евакуйованих жителів з Херсонської, Донецької, Луганської, Харківської та інших областей. Крім того, криворізькі педагоги працюють і на обороноздатність міста: плетуть маскувальні сітки, готують їжу для наших воїнів, збирають гуманітарну допомогу та забезпечують цілодобову роботу найпростіших укриттів для населення. 

Довідково: У Кривому Розі працює 321 заклад освіти, з яких: 129 – заклади загальної середньої освіти; 152 – дошкільні заклади, 43 – позашкільні заклади різних типів комунальної форми власності. Освітній процес забезпечують майже 9 тисяч педагогічних працівників.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0